Giresun

VALİ VE REKTÖR KARNE DAĞITTI

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve orta dereceli okullarda yarıyıl tatili dün başladı. İlimiz genelinde yaklaşık 79 bin öğrenci tatile girdi.

Yarıyıl tatilinin başlamasıyla dün, 19 Eylül İlkokulu’nda karne dağıtım töreni yapıldı. Karne dağıtım törenine; Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar ile İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Defterdar Sedat Ayyıldız ile Milli Eğitim Müdür Yardımcıları da katıldı.

Vali Karahan, burada yaptığı açıklamada, Giresun’un eğitimde başarıyı yakalayacağını belirterek, öğretmen, öğrenci ve velilere seslendi.

Vali Karahan, “Kırık not her zaman mümkün. Hepimizin başına geldi. Ama bu bir son değil, telafisi mümkün. 

Önemli olan çocukların iyi düzgün namuslu, dürüst insan olarak yetişmesi. Ders eksiklikleri bir şekilde tamamlanır” diye konuştu. 

HEH

      Rektör Attar’ın oğlu Umut da karnesini Vali Hasan Karahan’ın elinden aldı

Vali Karahan, öğrencilere karnelerini verirken, tatilde bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Karahan, burada yaptığı açıklamada, “Giresunlu hemşerilerimiz eğitime oldukça önem veriyor. İlgililer, öğrenci velileri ve toplum olarak eğitim konusunda duyarlıyız. Bu duyarlılığın zaman içinde başarıyı da getireceğine inanıyoruz. Bizde Valilik ile tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları olarak bu konuda bütün gücümüzü sarf ediyoruz. Eğitimde kendimizi daha iyi bir noktaya taşıyabilirsek Giresun’un istikbali açısından önemli adımlar atabiliriz” dedi.

VALİ: “EĞİTİMDE BAŞARILI SONUÇLAR ALACAĞIZ”

 Vali Karahan, sözlerini söyle sürdürdü: “Kurum olarak alt yapı konusunda gerçekten epeyi mesafe aldık. Bu sene yeni açılan okullarla veli ve öğretmen işbirliği, okul idaresiyle koordineli bir şekilde kullanılırsa eğitimde iddialı bir noktaya gelmek için tüm gücümüzü sarf ediyoruz. Basınımızda velilerimizde bu konuda oldukça duyarlı. Herkes ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Öğrenci ve öğretmenin kurduğu diyalogla ilişkinin güzelliğiyle daha verimli ve başarılı sonuçlar alacağız. Eğitim mekanik bir iş değil. Eğitim insanla yüz yüze diyalog sonucu ortaya çıkan karşılıklı bir etkileşim. Eğitim insan etkileşiminin en üst saffa da olduğu bir konu. Bunu sağlayacakta öğretmenlerin bu işe kendini adaması, bu işi severek yapmasıdır. Öğrencilerimiz de talep eden talebe konumuna geldiğinde eğitimde iyi noktalara gelebiliriz. Biz bu konunun üzerinde hassasiyetle duruyor ve daha iyide noktalara geleceğimize inanıyoruz. İnşallah 2.dönemde ilk dönem gibi gayet huzurlu ve rahat bir şekilde tamamlarız.”

VELİLERE VALİ .ÇAĞRISI

Velilere de tavsiyelerde bulunan Vali Karahan, “Velilerimizde kendi öğrencilik günlerini hatırlasınlar. Kırık not her zaman mümkün. Hepimizin başına geldi. Ama bu bir son değil, telafisi mümkün. Önemli olan çocukların iyi düzgün namuslu, dürüst insan olarak yetişmesi. Ders eksiklikleri bir şekilde tamamlanır. Velilerimize de hayatlarının bir döneminde kırık not ve karneyle rastlaşmışlardır. Bunun için daha yumuşak bir geçişle karneyi karşılamalarını istiyoruz.”2014-72-2

Karne dağıtım töreni toplucahatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir