Giresun

Vali ormanda çöp topladı

Ülkemizdeki orman yangınlarının önlenmesi ve yangın sayılarının azaltılmasına yönelik dikkat çekmek amacıyla bütün il ve ilçelerimizde eş zamanlı olarak “Orman Benim” kampanyası başlatıldı. Bu kapsamda Kulakkaya Yaylası Alçakbel Mesire Yeri’nde orman içlerinden yangına neden olabilecek kuru dallar, cam şişeler ve çöpler toplandı.

Etkinliğe katılan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve yöre halkı yol güzergahı boyunca temizlik yaptı, yangınlara karşı önleyici tedbirler aldı.


Etkinlikle ilgili açıklama yapan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, ormanlarımızın korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakılması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurgulayarak ormanların korunması için birlikte çalışma çağrısında bulundu. Vali Orman hepimizin! Kendimiz gibi bakıyor, gözümüz gibi koruyoruz. Gençlerimiz, öğrencilerimiz, kamu personellerimiz ve STK’larımızla birlikte el ele vererek güzel yaylamızı atıklardan arındırdık. Doğaya atılan cam, plastik, kâğıt vs. gibi atıkların orman yangınına sebep olduğu gerçeğini lütfen aklımızdan çıkarmayalım”. dedi.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir