Giresun

GELDİ’YE CEVAP

17 Ocak tarihinde Ak Parti Eynesil İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden İbrahim Topal, Milletvekili Mehmet Geldi’nin ‘Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun aday gösterilmesine karşı oldukları için istifa ettiler” sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Topal, m”Sayın vekillerimizin teşkilat içi olaylarda taraf olmaması Ak Parti’nin ana prensiplerindendir. Hangi aday adayının aday olacağı belli değil iken bir ilçe başkanının istifa etmesi zaten kendisinden beklenemez. Belli ki bizim istifamız bir sürecin sonucudur. İstifa ederken vekiller ile istişare edememiş olmamız Giresun’da oluşturulan siyaset tarzı (!) ile doğrudan ilgili olup, bu mekanizma kapatılmış iken kiminle nasıl istişare edebilirdik?” diye sordu. 

GELDİ’YE ‘BİZİ AÇIKLAMA YAPMA ZEMİNİNE SÜRÜKLEME’ÇAĞRISI

İbrahim Topal, “Ancak Giresun siyasetinde kimin kim için taraf olduğunu, kendi tarafları için neler yaptığını, ya da karşı tarafı yok etmek için nasıl bir yöntemlere başvurdukları bütün teşkilat mensubu arkadaşlarımızın da bilgisi dahilindedir.

Bu nedenle Sayın Vekilimizden istirhamımız bizleri açıklama yapacak zemine sürüklememesidir. Gerçeklerin paylaşılması Partimize asla zarar vermeyecek ise de ilgilisinin zarar görme ihtimali çok yüksektir” dedi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir