GÜNCEL HABERLERSağlık

GRÜ, JİNEKOLOJİ, OBSTETRİK VE ÜREME SAĞLIĞI SEMPOZYUMU DÜZENLEDİ..

 

 

 

 


 

DSC_8768

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından sempozyumun açılış konuşmasını yapan Sempozyum Başkanı Yrd. Doç. Dr. Melahat Atasever; "“Üreme sağlığı”   kadın ve erkek yaşamının, doğumdan ölüme kadar bir çok aşamasını içeriyor. Genel olarak Jinekoloji, Obstetrik ve Üreme Sağlığı kadın sağlığı açısından çok önemli bir yere sahip. Giresun Üniversitesi; Karadeniz coğrafyasını kapsayan tüm bölgede, böylesi önemli bir konuda gerçekleşen ilk sempozyuma ev sahipliği yapmaktadır."dedi.DSC_8756



 

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aygün Attar, ise konuşmasında, Tıp Fakültesi'nin gelişimini ve büyümesini her alanda sürdürdüğüne ve sağlık alanında gerçekleştirdiği atılımlarla da farkını ortaya koyduğunu söyledi.



 

DSC_8817



 

TIP FAKÜLTESİ'NDE POLİKLİNİK SAYISI 7  BİNİ GEÇTİ



 

Attar, "Göreve başladığım zaman Giresun’da hep konuşulan ancak bir hayal olmaktan öteye geçemeyen Tıp Fakültesi öğrencilerini hızlı bir şekilde Giresun’a getirerek kendi üniversitelerinde eğitimlerini devam ettirmelerini sağladık. Morfoloji binamızı ve Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Merkezimizi ve ek hizmet binamızı devreye sokarak Giresunlulara ve bölgeye sağlık hizmeti vermeye başladık. Tıp Fakültesini açmak için öğretim üyesi bulmakta güçlük çekilen Tıp Fakültesinde bugün 80’e yakın öğretim üyesi bulunmakta ve aylık poliklinik sayısı 7 binleri geçmiştir" dedi.



 

Attar, "38 bin metrekarelik; içinde Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve hastanesi bulunan sağlık kampusumuzun temelleri de önümüzdeki aylarda atılacaktır" diye konuştu.



 



 

GRÜ olarak Türkiye'nin önemli üniversitelerinden önemli bilim adamlarını ağırladıklarını söyleyen Aygün Attar, sempozyumla ilgili olarak, şunları söyledi.: "Bir kadın olarak üzülerek söylemek zorundayım ki yöremize baktığımız zaman bölge halkı bu konularla ilgili hem direkt konunun muhatabı olan kadınların, hem de bu konularla ilintili beyefendilerin bilgisiz olduğu gerçeği ile karşılaşıyoruz. Normal bir hayatta normal bir insanın gerçekleştirmek zorunda olduğu kuralları, hijyen koşullarını dahi bilmekten yoksun olan bir kitle ve bir bölge ile muhatap olduğumuzu söylemek üzüntü verici. Ben siz değerli hocalarımızın katkıları ile bu sempozyumun dahasının gelmesini arzu ediyorum. Daha yalın ifadeler ile halkın bilinçlenmesi konusunda sizlerden destek bekliyorum."DSC_8793



 

Yapılan birinci oturumun ardından verilen arada fuaye salonunda kurulan stantların gezilmesinden sonra sempozyum yapılan ikinci ve üçüncü oturumlarla devam etti. 

.Sempozyumun “Üreme Sağlığı” başlıklı ilk oturumunda; Prof. Dr. Cemal POSACI başkanlık yaparken, Prof. Dr. Mehmet Bilge ÇETİNKAYA ve Prof. Dr. Sefa KELEKÇİ sunumlarınıyaptılar.

“Onkoloji+Ürojinekoloji” konulu İkinci oturuma; Prof. Dr. Hulusi GÜREL, Prof. Dr. Faruk KÖSE ve Yrd. Doç. Dr. Melahat ATASEVER başkanlık yaparken; Prof. Dr. Faruk KÖSE, Prof. Dr. Arif KÖKÇÜ, Prof. Dr. Seyfettin ULUDAĞ çalışmalarını sundular.

DSC_8779

 

 

 

 

 

Sempozyumun son oturumunun konusu ise; “Perinatoloji” olurken, Prof. Dr. Arif KÖKÇÜ ve Doç. Dr. Süleyman GÜVEN oturum başkanlığı yaptılar. Prof. Dr. Tayfun Alper ve Doç. Dr. Süleyman GÜVEN sunumlarıyla çalışmalarını sempozyum katılımcılarıyla paylaştılar.DSC_8830

Sempozyum sonunda Prof. Dr. Aygün ATTAR ve  Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bengi BAŞER’ katılımcılara plaketlerini takdim ettiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir