GÜNCEL HABERLER

ÇGD’DEN 1 MAYIS ÇAĞRISI

Çağdaş Gazeteciler Derneği Giresun İl Temsilcisi Saliha Yayla, genel merkez tarafından iletilen 1 Mayıs açıklamasını basınla paylaştı. Açıklamada Türkiye’de gazetecilik son yıllarda zor bir sınavdan geçtiği belirtilerek, ” sansür ve oto sansür, siyasi baskılar, fiziki saldırılar, haksız gözaltı ve tutuklamalar mesleğimizi her geçen gün daha da zorlaştırıyor. Ayrıca istihdam alanı daralırken ücretler de neredeyse açlık sınırlarına düşmüş durumda” ifadelerine yer verildi.

“MESLEĞİMİZİ SAVUNMAK İÇİN 1 MAYIS’TA BİR ARAYA GELİYORUZ”

ÇGD’nin açıklaması şöyle sürdü: “Tüm bu umutsuz tabloya karşın mesleğini özveriyle ve meslek onurunu önde tutarak yapan yüzlerce meslektaşımız olduğunu da elbette çok iyi biliyoruz. Sorumluluklarının farkında olan ve etik değerlere sahip onlarca genç ve deneyimli meslektaşımızın bu yolda tüm zorluklara rağmen yürümeye çalıştığının da en yakından tanığıyız.

1 Mayıs’ı işte bu koşullarda karşılıyoruz. Mesleğimizi ve emeğimizi savunmak, sesimizi yükseltmek, birlik ve dayanışmayı güçlendirmek, umudumuzu yeşertmek için 1 Mayıs’ta bir kez daha bir araya geliyoruz.

Siz değerli meslektaşlarımızı 1 Mayıs alanında Çağdaş Gazeteciler Derneği çatısı altında buluşmaya ve örgütlü mücadelemizi birlikte büyütmeye çağırıyoruz.Yaşasın 1 Mayıs!. Yaşasın örgütlü mücadelemiz…”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir