Giresun Belediye Meclisi, Şubat ayı meclis toplantısının ikinci bileşimini Belediye Başkan Vekili Erkan Hacak başkanlığında gerçekleştirdi. Hacak mec
Giresun Belediye Meclisi, Şubat ayı meclis toplantısının ikinci bileşimini Belediye Başkan Vekili Erkan Hacak başkanlığında gerçekleştirdi. Hacak meclisin açılışında yaptığı konuşmada, 6 Şubat depreminin yıl dönümüne ilişkin şunları söyledi: “Bu asrın felaketi bizlere, zor günlerde birlik olduğumuzda ne kadar güçlü olabildiğimizi de gösterdi. Arama kurtarma ekiplerinden sağlık çalışanlarına, gönüllülerden yardım kuruluşlarına kadar binlerce insan tek yürek oldu. Giresun’dan yola çıkan ekiplerde deprem bölgesine ilk ulaşanlardan oldu ve başarılı çalışmalara imza attı. Yine Giresun’dan tırlar dolusu barınma ve gıda malzemeleri de deprem bölgesine ulaştırıldı. Giresunlu vatanını milletinin her zaman yanında olduğunu bir kez daha gösterdi.
Bizler yerel yönetimler olarak, afetlere karşı daha hazırlıklı bir şehir oluşturmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Daha güvenli yapılar, daha sağlam altyapı, daha bilinçli bir toplum için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Her önlem, kurtarılan bir hayat demektir.
Bu büyük afette hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Mekânları cennet olsun. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın”
Meclis oturumunda görev süresi sona eren Kadın-Erkek Eşitlik Komisyonu Başkanlığına Evrim Özkan, Başkan Vekilliğine ise Zehra Gülşah Bora Bozat seçildi.


COMMENTS