GiresunGÜNCEL HABERLER

CEMAL ÖZTÜRK’E GÖRE FINDIĞA MESAJ GEREKLİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2016 Yılı Bütçesinin görüşmeleri sırasında bir konuşma yapan Giresun Milletvekili ve Plan-Bütçe Komisyonu Üyesi Cemal Öztürk, fındığın Türkiye için önemini ifade ettikten sonra, son günlerdeki fiyat tartışmaları karşısında piyasalara “güçlü bir mesaj verilmeli” dedi.

Öztürk sezona girerken 12 lira fiyatla açılan fındık piyasasının 14,5 liraya kadar yükseldiğini ancak, bazı kişi ve kuruluşların “fiyatların 20 liranın da üzerine çıkacağı” açıklamalarıyla insanları beklentiye soktuklarını söyledi.

Öztürk konuşmasında “Bu gerçekleşmedi, aksine fiyatlar düştü. İçinde bulunduğumuz günlerde fiyatlarda büyük bir karmaşa yaşanıyor. Hem üretici, hem tüccar hem de sanayici mutsuz. Fındıkta yapılacak çok iş var. Her şeyden önce fındığın yasal bir çerçeveye oturtulması gerekiyor. 2844 Sayılı Kanunun günün ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlenmesi gerekir. Ancak bu orta vadeli bir iş… Acil olan son günlerdeki fiyat karmaşasını ortadan kaldırmak… Bunun için de Tarım Bakanlığımızın piyasalara güçlü bir mesaj vermesi lazım. Fındık üreticileri ve taraflar bunu bekliyor” dedi.

Cemal Öztürk, lisanslı depoculuk uygulamasını yaygınlaştırılmasını istedi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir