Giresun

Başkan Köse’den Şenlikoğlu dönemine ilişkin ciddi iddialar

HABER:UFUK KEKÜL

 “NE ALLAHTAN, NE DE GİRESUNLUDAN KORKULARI VAR”

Fuat Köse, Belediye Kale Sosyal Tesislerinde  başkan yardımcıları ve bazı müdürlerin katılımıyla basın düzenlenen toplantıda önemli iddialarda bulundu.

“Giresunlunun ne kadar borcu var. Giresunlunun parası ne olmuş, nereye gitmiş. Giresunlu bunu bilmek istiyor” diyen Köse, 1.714.887.000,00 TL borç miktarından oluşan tabloyu belediye binasına asacaklarını belirtti.

Köse konuşmasında özellikle borçların üzerinde durdu ve şunları söyledi.“öncelerde olduğu gibi bir art niyet hissettim. Giresunlu ne hali varsa görsün dediler. Bu defter daha kapanmadı. Bu defteri biz kapatacağız. Bu hesabı biz vereceğiz. Kimse üzerine düşmeyen işlere karışmasın. Eleştiriyorum ama o kadar da kötü değiller. Giresun Belediyesi bundan önceki dönemde borç miktarıyla birlikte nüfusa göre irdelendiğinde Türkiye’de şampiyon oldu. Sorumsuzca bundan sonra ne olacak, belediye nasıl çalışacak, işçinin maaşı nasıl verilecek, bu evlere su nasıl yollanacak park bahçe nasıl gönderilecek çocuklar nasıl spor yapacak fakirler nasıl desteklenecek hiç düşünülmemiş. Sorumsuzca bundan sonra bu şehirde ne olacak denmemiş. Ne Allah’tan korkuları var, ne de Giresunludan”.

“FESLİ ZİHNİYETİ-ÇEKLER HAVADA UÇUŞUYOR”
Önceki belediye yönetimine yapılan ihaleler ve ödemeler konusunda ağır suçlamalar yönelten Köse, “Seçim sürecinde 6,5 milyon liraya özel bir restorandan ihale yapıp yemek aldılar.  20 günde yemeklere davet edilenler de oy kullanan kişiler. Giresunlu makarnayla yemekle oy vermiyor. Henüz mazbata almadan aşevi tırıyla meydana çektik. Belediyemizin cefakar çalışanlarıyla biz belediye meclis üyeleri el birliğiyle kumanyasını aldık. Ondan sonraki günler duyarlı hemşehrilerimiz bize iş bırakmadılar. 9 günlük iftar yemeğinde öğrenci, işçi, durumu olmayan hemşehrilerimizle organik bir masa kuruldu ki, maliyeti bile yemeğin belediyemize 0 TL oldu”dedi.

İŞTE FUAT KÖSE’NİN İDDİALARI….

Köse’nin toplantıda yaptığı açıklamalardan öne çıkan konular şöyle:

 *Bizler ön seçim süreci dahil, adaylık sürecimizde de bile ne dediysek şu an aynı yerdeyiz. Giresun’a Giresunluya hizmet etmek için bu yola çıktık. Bu dürüstlükle bu bakışla Giresun’a hizmet etmek için kolları sıvadık, gece gündüz mesai kavramı tanımadan çalışıyoruz. Görevimiz bitene kadar enerjimiz bitmeyecek.

*Biz Giresunluya hizmet edeceğiz. Mesai ve saat kavramımızı yok. İş yerimize gitmeyeceğiz. Umumuzda değil. Giresun ailemden bile daha önemli. Enerjimiz çok yüksek arkadaşlar. Bu şehre ve bu ülkeye borçluyuz. Biz ne kadar özverili olursak olalım o milli mücadelede Çanakkale’de dedesinin üzerinden aldığı çulu merminin üzerine koyanların tırnağı olamayız. Vatan için kolunu ve bacağını kaybetmiş insanların bizler tırnağı olamayız.

*Makine parkımıza bakıyoruz, yıkık dökük çalışmayan araçlar. 40-50 tane kiralık araç çalıştırılmış. Aracın bir tanesinin yıllık kirası aracın kendisini alıyor. Dört işlem bilmeyen adam olur mu? Ya bilmiyor ya da başka bir şeyin içindeler. Kiralık araçları gönderdik, başkan yardımcılarının araçlarını aldık. Özel Kalem harcamalarını kestik. Tasarruf uygulamalarına başladık.

*Belediyenin son 4 aylık elektrik faturası ödenmemiş, gelen fatura 30.900.000,00 TL. Eğer seçimi kaybedersek gelenler zor durumda kalsın ve elektrik kesilsin mantığı güdülmüş.

Pompalar çalışmayıp su kesilse yüreğinizin yağları mı eriyecek. Bu nasıl zihniyettir. Giresun Belediyesi’nin elektriğini kimsesinin kesemeyeceğini de söylemek istiyorum.

*Kesilen çekler, açık hesap borçları muhasebede bekliyor. Paramız oldukça ödüyoruz. 184 Milyon TL’lik çek kesilmiş. Senin borcunu ödeyelim sen hem bize oy ver, gelen arkadaşlar mağdur olsun hesabı yapılmış.

*Burası Giresun’un en kıymetli yeri. Bu zihniyet olsa olsa feslinin zihniyeti olur. Onların hepsine tek tek sondaj yapacağız, araştırıyoruz.

*Bazı arkadaşları göreve geldiklerinde işten çıkartmışlardı. Bu arkadaşlar mahkemeye gittiler ve geri döndüler. O süre zarfında mahkeme maaşlarını almaları gerektiğini söyledi. Bu da 5 milyon bir borç kalemi olarak muhasebede duruyor.

*Hizmetkar olarak görev aldık. Şeffaf yönetim anlayışıyla da Giresun Belediyesi’nin mali tablosunu bildireceğiz.”

“300 KİLO ET, 32 BİN ELDİVEN, 2 MİLYON TL’LİK SOLİSYON ALMIŞLAR”

 *Yangından mal kaçırırcasına, seçimi kaybederiz korkusuyla seçim yatırımı için oradan buradan dünyanın alışverişi yapılmış. Esnaf ben 300 kilo et verdiydim diyor. Giresun Belediyesi 300 kilo eti ne yapacak.

*Mart ayında solüsyon alınmış, toplam bedel 2 milyon 40 bin TL, İhalede miktar 60 bin kilogram yazıyor, teslim edilen ise 30 bin kilogram dolayısıyla yarısı ortada yok. Yaklaşık 1 milyon TL sadece solüsyondan zarar edilmiş.

*Yine mart ayında 32 bin adet eldiven alınmış. Toplam bedel 965 bin TL. 32 bin adet alındı gözüküyor, ancak 8 bin adeti elimizde var. Geçen sürede 4 bin tanesi işçiye verilmiş.21 bin eldiven ortada yok.

*Mezarlıklar Müdürlüğü için 1 Mart tarihinde ihale yapılmış ve 2 milyon TL bedelle bir yıl kullanılmak üzere gıda alımı gerçekleştirilmiş. Ancak bu gıdaların iki ayda tüketildiği söyleniyor.

SU İNDİRİMİNİ YAPACAĞIZ, İŞ SÖZÜ VERMEDİK

*Su indirimi vaadimizi önümüzdeki mecliste gündeme getireceğiz. Fen İşleri, Su ve Kanal, Temizlik İşleri gibi birimlerde eskisinden daha fazla hizmet göreceksiniz.

*Herkes şehrine destek olacak. Bu şehre borçlarımızı ödeyeceğiz. Gelen para ve giden para ortada. Büyükşehir belediyelerinden hibeler alacağız. Şehrini ve ülkesini sevenlerden destekler alacağız. Birkaç arkadaşımdan söz aldım, iş makinesi getireceğiz. Taşın altına kim elini koyduysa onore edeceğiz. Belediyemize yeni kaynaklar yaratarak şehrimize hizmet edeceğiz. Ben sürekli olarak tüm siyasilere Giresun için el ele verelim mesajı verdiğimi de görürsünüz.

*Kimseye iş sözü vermedik. İşçi alırsak belediyede işten haksız atılanlara öncelik vermeyi düşünüyoruz. Biz işten kimseyi çıkartmayacağız diye söz verdik. Söz verdiğimiz gibi yapıyoruz. Ancak çalışmayan, iş disiplinine uymayan personelin de arkasında durmayacağız.’’

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir