MİLLETVEKİLİ GEZMİŞ’TEN GİRESUN’A İSTİKLAL MADALYASI İÇİN KANUN TEKLİFİ

HomeAnasayfaULUSAL

MİLLETVEKİLİ GEZMİŞ’TEN GİRESUN’A İSTİKLAL MADALYASI İÇİN KANUN TEKLİFİ

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, “Giresun’a İstiklal Madalyası” verilmesi için TBMM başkanlığına kanun teklifi verdi.  Milletvekili Gezm

Şehit sayısı artıyor
CHP MİLLETVEKİLİ GEZMİŞ’E YURDIŞI GÖREVİ
YOLDA YATAN DAĞ KEÇİSİYLE DİALOG

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, “Giresun’a İstiklal Madalyası” verilmesi için TBMM başkanlığına kanun teklifi verdi. 

Milletvekili Gezmiş, kanun teklifi ile ilgili, “Topal Osman Ağa’dan Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’a uzanan bu destanın resmen tescillenmesini sağlamak boynumuzun borcu.Türk milletinin bağımsızlık savaşında Giresun gönüllü alaylarıyla destan yazmış, her haneden bir şehit vermiştir. Bu fedakârlıkların İstiklal Madalyası ile taçlandırılması artık bir vefa borcudur” dedi.

Giresun’un Milli Mücadele’de 42, 44 ve 47’ncu Gönüllü Alaylarla yer aldığını, bu alayların silah ve teçhizatının tamamen Giresun halkı tarafından karşılandığını hatırlatan Milletvekili Gezmiş, “Kurtuluş Savaşı’nda, Büyük Taarruzda en ön safta savaşan bu kahramanlarımızın şehitlikleri, Afyon’daki Giresunlular Şehitliği ile tarihe kazınmıştır. Giresun, ülkemizde kendi dışında şehitliği olan tek ildir” ifadelerini kullandı.

Gezmiş, TBMM’ye sunduğu kanun teklifinde, Milli Mücadeledeki üstün fedakarlık ve kahramanlıkları nedeniyle Giresun’a İstiklal Madalyası verilmesini talep etti ve Giresun’un Milli Mücadele’de gönüllü alaylarıyla verdiği büyük mücadelenin vefa ile İstiklal Madalyası verilerek taçlandırılması gerektiğini vurguladı.

Bu konuda destek veren herkese teşekkür eden Gezmiş, tüm hemşehrilerini “Giresunluluk bilincinde” birleşerek bu haklı talebe destek vermeye çağırdı.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: