Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığımızın koordinesi ile Cumhuriyet başsavcılıklarımız ve kolluk birimlerim
Adalet Bakanı Akın Gürlek, “Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığımızın koordinesi ile Cumhuriyet başsavcılıklarımız ve kolluk birimlerimizin titiz çalışmaları sonucunda en eskisi yaklaşık 39, en yenisi 3 yıllık olan 7 ayrı faili meçhul dosyada 8 cinayeti aydınlattık” dedi. Bu son açıklama sonrasında Türkiye’nin takip ettiği Rabia Naz dosyasının da yeniden gündeme getirilmesi umudu arttı…
Göreve geldiğinden bu yana çok sayıda faili meçhul cinayetin ve karanlıkta kalmış kapatılmış dosyaları açan Adalet Bakanı Akın Gürlek’e Giresun’dan çağrı var.
Kızının ölümünün ardından yürütülen soruşturmada bazı delillerin yeterince incelenmediğini öne süren baba Vatan, özellikle olay güzergahındaki güvenlik kamerası kayıtları ile baz istasyonu verilerinin yeniden değerlendirilmesini istedi.
Rabia Naz’ın mezarı başında açıklamalarda bulunan Şaban Vatan, şunları söyledi: “Bugün birçok faili meçhul olay baz istasyonu ve kamera kayıtlarıyla ortaya çıktı. Rabia Naz’ın döneminde bu incelemeler neden yapılmadı? Görgü tanıklarının ifadelerine göre olay günü siyah bir Doblo aracın olay saatinde hızla olay yerinden uzaklaştığı ifade ediliyor. Öğretmen evinin oradaki kamera kayıtları neden ortaya çıkarılmadı? Bu istikametten hızla uzaklaşan araçla ilgili gereken soruşturma neden yapılmadı?” ifadelerini kullandı.
Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulunan Vatan, “Lütfen Adalet Bakanlığı benim kızımın ölümüyle ilgili de yeniden harekete geçsin. Bakanımız kendisi de eski bir başsavcı ve hukukçudur. Detayları ele alarak gerekli incelemeleri yaptırsın. Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin sorumluluğu bulunanların ve bu sürece sebep olanların hak ettikleri cezayı almasını istiyorum” dedi.
Şaban Vatan daha önceki açıklamalarında kızının düşme değil, trafik kazası nedeniyle öldüğünü, neden olanların siyasi özellikli kişilerin yakınları olduğu için dosyayı kapatmak için savcılara ve hakimlere baskı yaptıklarını iddia etmişti.


COMMENTS