KURTULUŞ SAVAŞI KAHRAMANI OSMAN AĞA ANILIYOR

HomeGÜNCEL HABERLERAnasayfa

KURTULUŞ SAVAŞI KAHRAMANI OSMAN AĞA ANILIYOR

Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarından, Atatürk’ün Muhafız Alay Komutanı Milis Piyade Yarbay, 47. Giresun Gönüllü Alayı Komutanı Osman Ağa ve Milli Müca

CHP’Lİ BAŞKAN KARADERE DE ‘VERGİ YÜZSÜZÜ’ LİSTESİNDE…
Fuat Köse’den belediye başkanı tutuklamalarına tepki
1926 Bulancakspor’dan Başkan Necmi Sıbıç’a Ziyaret

Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarından, Atatürk’ün Muhafız Alay Komutanı Milis Piyade Yarbay, 47. Giresun Gönüllü Alayı Komutanı Osman Ağa ve Milli Mücadele Şehitleri, 2 Nisan 2026 Perşembe günü Giresun’da anılacak.

Anma töreni Osmanağa Meydanı, Giresun Kalesi ve Giresun Üniversitesi olmak üzere 3 ayrı program şeklinde düzenlenecek.

Giresun Belediyesi’nin hazırladığı program saat 10.00’da Osman Ağa Meydanı’ndaki yapılacak. Buradaki anıta çelenk sunumunun ardından Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse ve Tarihçi Dr. Levent Ünal tarafından günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar ile tören akışı devam edecek. Daha sonra saat 11.00’da Giresun Kalesi’nde bulunan Osman Ağa’nın Anıt Mezarının önünde Kur’anı Kerim okunacak ve dua yapılacak.

Akşam saat 20.00’da ise, Vahit Sütlaş Sahnesi’nde Giresun Şehit Aileleri Dayanışma Derneği’nin Türk Müziği konseri sunulacak.

3 Nisan Cuma günü de Giresun Üniversitesi Ömer Halisdemir Toplantı Salonunda Prof. Dr. Sezai Balcı, Dr. Levent Ünal ve Araştırmacı Yazar Veysel Usta’nın katılacağı panel düzenlenecek. Milli Mücadelede Gazi Milis Yarbay Osmanağa ve Giresun Uşakları konulu konferans saat 14.00’de başlayacak.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: