Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, yapımı devam eden Teyyaredüzü mahallesindeki yeni Giresun Adalet Sarayı inşaatında incelemelerde bulundu.
Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, yapımı devam eden Teyyaredüzü mahallesindeki yeni Giresun Adalet Sarayı inşaatında incelemelerde bulundu.
İnşaat alanını gezen Dede, gelinen son durum ve projenin ilerleyişi hakkında ilgililerden detaylı bilgi aldı, kendileriyle değerlendirmelerde de bulundu.
Başsavcı Dede, yaptığı açıklamada, büyük önem verdikleri yatırımı yerinde incelemelerde bulunduklarını söyledi. Çalışmaların planlanan takvime uygun şekilde ilerlediğini dikkat çeken Dede, projenin kısa zamanda hizmete alınmasını da hedeflediklerini kaydetti.
Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, Giresun Adliye Sarayı projesine sağladıkları desteklerden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek’e, Adalet Bakanlığı yetkilileri, Giresun Milletvekilleri ve emeği geçenlere teşekkür de etti.
Modern mimari, estetik tasarımı ve yenilikçi çizgilerin bir araya getirildiği adliye binası, işlevsel yapısıyla da alanın en verimli, ergonomik ile amacına uygun şekilde kullanılmasını planlanan adliye binasının adli hizmetlerin daha sağlıklı, hızlı, fiziki koşullarda sunulması hedefleniyor.
Yeni adliye binasının temeli Ocak 2024 tarihinde eski Giresun E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun 37 bin 99 metrekare alanI üzerin yapılıyor.
Proje bodrum, zemin, 4 kat ve yemekhane katından oluşuyor.


COMMENTS