Giresun

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesine tepki…

Giresun’un Güce ilçesi doğumlu Sinan Ateş’in cinayete kurban gitmesinin ardından başlatılan soruşturmanın ardından 1,5 yıl sonra nihayet bir iddianame hazırlandı. Ancak iddianname tatmin edici bulunmadı ve bir çok önemli detaydan bahsedilmediği görüldü. Ateş’in eşi ise yaptığı açıklamada “Asıl faillerin alenen korunup kollandığı çok açık. Kocamı kimin öldürdüğü de, katilleri kimlerin koruduğu da gayet net” dedi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesinde, Ateş’in eşi Ayşe Ateş ve olay sırasında beraberindeki Selman Bozkurt “müşteki”, 22 kişi de “şüpheli” sıfatıyla yer aldı.

Olay anında tetikçi Eray Özyağci’nin yanındaki şüpheliler Vedat Balkaya ve Suat Kurt müşterek fail, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş’ın suça azmettiren olduğu bildirildi.

AYŞE ATEŞ: YAZIKLAR OLSUN

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, iddianame sonrası ilk kez SÖZCÜ’ye konuştu. Ayşe Ateş, şunları söyledi:

* “Olay gerçekleşir gerçekleşmez bu iddianameyi yazıp önümüze koyabilirlerdi. Bir buçuk yıl bekleyip çok basit, adi bir cinayet vakası gibi servis edilerek asıl faillerin alenen korunup kollandığı çok açık. Kocamı kimin öldürdüğü de, katilleri kimlerin koruduğu da gayet net. 

* Ne diyeyim, yazıklar olsun. Bugün değilse yarın ama eninde sonunda hesap verecekler. Buna inanıyorum, bunun için de elimden gelen her şeyi yapacağıma kimsenin şüphesi olmasın. İnancı, ırkı, ideolojisi ne olursa olsun haksız yere katledilen tüm canlar için.”

AYŞE ATEŞ’İN İFADESİ İDDİANAMEDE YOK

Ayrıca, Ayşe Ateş’in ifadesine iddianamede yer verilmedi. Bu duruma tepki gösteren Ayşe Ateş, “Savcılık ifademi unutmuş. Muhtemelen siyasilerin ismi geçtiği için ifadem yok. İfademin tam metnini ilerde paylaşacağım. Bir ifade ancak bu kadar basitleştirilebilir, adeta aklımızla alay ediyorlar” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir