Bulancak'ta Pazarsuyu havzasında yabancı şirketler ve yerli ortaklarının maden ocağı açma sürecine tepki yükseliyor. Çevre tehditine karşı bazı siyasi
Bulancak’ta Pazarsuyu havzasında yabancı şirketler ve yerli ortaklarının maden ocağı açma sürecine tepki yükseliyor. Çevre tehditine karşı bazı siyasi parti ve STK’lar biraraya gelerek basın açıklaması yapacak.
7 Ekim 2025 tarihinde Cumhuriyet meydanında yapılacak olan açıklamasına katılım için; Bulancak’taki siyasi partilerden; CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, ADD, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Emekliler Dyanışms Sendikası, NE-DER, Belediye İş, Türkiye Ormancılar Derneği çağrı yaptı. Çağrı metninde şu ifadelere yer verildi: “Yaşam kaynaklarımız olan dağlarımız, yaylalarımız, derelerimiz, fındığımız,tarla ürünlerimiz, denizimiz, büyük bir madencilik saldırısına açık duruma getirilmiştir. İnsan dahil tüm canlı yaşamı yok olmakla yüzyüzedir.
Bizler adı geçen parti, sendika, dernek ve sivil toplum çevreleri olarak sizleri basın açıklamasına davet ediyoruz.”
Tertip komitesinde bulunan TUKODER Genel Başkanı Aziz Koçal ise yaptığı açıklamada, “Vahşi madenciliğin yıkımlarına karşı Bulancaklı hemşerilerim yaşama, doğaya”, toprağa, yaylara ve suyumuza sahip çıkıyorlar. şimdi sahalarda, alanlarda birlik olma zamanı, bu sese ses verme zamanı. “dedi.
COMMENTS