Giresun

GİRESUN’DA “SOL BULUŞMA”

Sol Parti’nin kuruluş ve örgütlenme sürecinin bir parçası olan “Sol Buluşma”ların bir ayağı da Giresun’da gerçekleşti. ‘Adım Adım Dalga Dalga Sol’u Birlikte Büyütüyoruz” başlığı altında gerçekleşen toplantıya çeşitli siyasi parti ve STK temsilcileriyle KESK eski genel başkanı Sol Parti P.M İsmail Hakkı Tombul da katıldı.
Tombul, toplantıda yaptığı konuşmada “İktidar ve düzen tarafından yaratılan bütün kötülükler ancak devrimci değerlerle ve birikimlerle yok edilebilir. Türkiye ancak sosyalist sol ile içinde bulunduğu çöküş ortamından çıkabiliri” dedi.
TOMBUL: “AYAĞA KALKMAYA, SOL ÖRGÜTLENMEYE ÇAĞRIYORUZ”
Ülkedeki bütün sorunların gerçekten bağımsız, kamucu ve laiklik temelli bir dönüşümle mümkün olacağını ifade eden İsmail Hakkı Tombul “Şimdi ülkemizin tüm ilericilerini, emekçilerini, gençlerini, kadınlarını memleket için ayağa kalkmaya, birleşmeye ve Sol’da örgütlenmeye çağırıyoruz” diye konuştu.
Tombul şunları dile getirdi: “Üretici köylünün, işçinin sorunlarını çözebilmek gerçekten bağımsız, kamucu ve laiklik temelli bir dönüşümle mümkün olabilir. AKP-MHP iktidarı çöküşe doğru ilerliyor, Erdoğan’ın son ABD ziyaretinde de gördüğümüz gibi artık NATO’ya ABD’ye sonsuz bağlılık ifadeleri de karşılık bulmuyor. Bu çaresizlik içinde cihatçılarla poz veriliyor, siyaset alanından basın alanından isimlere saldırıyorlar. 20 yıldır kamusal alanda, emek alanında, doğa alanında yaratılan yıkım devam ederken altı partinin içinde bulunduğu ittifak bloğuyla sağın alternatifi yine sağ olarak tarif ediliyor.
Ekonomik kriz, yoksullaşma, gençlerin ve kadınların itirazları yüksek sesle devam ediyor. Devrimcilerin, sosyalistlerin örgütlülüğünü, sözünü ve mücadelesini yükseltmek için önümüzdeki sürece en güçlü biçimde her alanda devam edeceğiz”
Toplantı sonunda katılımcılar çeşitli konulardaki görüşlerini açıklayarak Sol Parti örgütlenmesinde kadınların ve gençlerin daha fazla aktif görev almalarını, bu eksikliğin giderilmesini istediler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir