GÜNCEL HABERLER

Hacer Foggo, Giresun’da…

Derin Yoksulluk Ağı kurucusu, insan hakları ve yaşam savunucusu aktivist, Gazeteci – Yazar Hacer Foggo, 29 Ekim Kadınları Derneği Başkanı Emine Şenel ve dernek yöneticilerinin davetlisi olarak Giresun’a geldi. Bazı belediyeleri ve STK’lar ziyaret eden Foggo, yoksulluğu yenme, kadın, çocuk, istihdam, emek ve diğer sosyal politikilar üzerine başkanlarla görüş alışverişinde bulundu ve önerilerini sundu.


Bazı mahallelerde de geziler yapan Foggo, bugün de Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Dernek Başkanı Emine Şenel, Foggo ve etkinliğe katılanlara Teşekkür etti.

Gazeteci Hacer Foggo, burada yaptığı konuşmada, ekonomik krizle birlikte yoksulluğun giderek derinleştiğine dikkat çekti. Foggo, “eskiden yoksulu bilirdik ama şimdi herkes yoksul. Emekliler, çalışanlar da yoksul. Çünkü yoksulluk sınırı 53 bin, açlık sınırı 13 bin lira. Yoksulluk bir ulaşamama sorunudur”.dedi.

Foggo Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda yemeği kaldırdığını, bu durumun öğrenci yoksulluğu ve  beslenememe sorunu yarattığına dikkat çekerek, “Türkiye’de öğrenci yoksulluğu %20’lerde. Çocukların anlama ve kavrama yeteneği bu yüzden düşüyor” diye konuştu.

Toplantıda konuşan Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç ise Emine Şenel’e Hacer Foggo’yu davet ettiği için teşekkür etti.

Derneğin etkinliğine; Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, Görele Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çakıcı, Soğukpınar Belde Belediye Başkanı Mustafa Eyice, CHP İl Başkanı Gökhan Şenyürek, CHP Kadın Kolları Başkanı ve belediye meclisi üyesi Ayça Ayhan Kozluca, Tüm  Emekliler Sendikası Başkanı İbrahim Kol, KESK, Eğitim-Sen, Sağlık Sen temsilcileri ve davetliler ve gazeteciler katıldı.
,

HACER FOGGO KİMDİR?

Hacer Foggo, 4 Aralık 1967’de Tokat’ın Zile ilçesinde doğdu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nü bitirdi. On beş yıl, gazete ve dergilerde muhabir olarak çalıştı. Ağırlıklı olarak insan hakları ve kent yoksulluğu üzerine çalışmalar yürüttü.

2016’da okuluna devam edemeyen çocuklar için Çimenev Bilim ve Sanat Merkezi’ni kurdu.

2020’de Derin Yoksulluk Ağı’nın kurucularından biri oldu. Askıda Hayatlar – Yoksulluk Günlükleri adlı bir kitabı vardır.

Foggo, Cumhuriyet Halk Partisi Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörlüğü görevini sürdürürken İzmir milletvekili adayı oldu ancak 8.sıraya konuldu ve seçilemedi.

HACER FOGGO’NUN ÖDÜLLERİ

2015’de Ashoka Fellowu seçildi.

2021’de Wow Dünya Kadınlar Festivali’nde lider kadınlardan biri seçildi.

2022’de SES Yılın Kadınları 2021 ödülünü aldı.

2022’de Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Eskişehir Şubesi 29. ÇGD Uğur Mumcu Dayanışma Ödülü’nü aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir