GiresunGÜNCEL HABERLER

Hacer Foggo: “Giresun’da kent yoksulluğunu yenmek belediyelerin görevi”

“GİRESUN KENT YOKSULLUĞU VAR. ÖNLEMEK BELEDİYELERE DÜŞÜYOR”
Kent yoksulluğu ve mücadele yöntemleri konusunda çalışmalar yapan Gazeteci-Yazar Hacer Foggo, Giresun’daki izlenimlerini de anlattı. Fogo, Giresun’daki yoksulluğu yenmede yeni seçilen CHP’li başkanların sosyal belediyecilik projelerini önemsediğini söyledi.

Foggo, şunları söyledi: “Burada kadın, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere artan oranda bir yolsuzluk gözlemledim. Kent yoksulluğunu yenmede asıl görev belediyelere düşüyor. Sosyal belediyecilik yoksulluğu önlemede önemli bir faktör. İnsanlar belediyeyi evinde ve yaşamında hissetmeli. Ama süreçlerin kamuoyu ve sivil toplumla birlikte yürümesi lazım. Bulancak ve diğer belediyelerimizde bu isteği gördüm. Kamu kaynaklarını kamuya kullandığınız sürece önleyemeyeceğiniz hiçbir sorun yok”. 

“CHP’Lİ BELEDİYELER SOSYAL BELEDİYECİLİKLE YOKSULLUĞU YENECEKLERİNE İNANIYOR”
“İktidar da bu son seçimlerle sosyal yardımlarla seçim kazanılamayacını anladı” diyen Foggo, “Sosyal yardımı üretimle birlikte yapmak zorundasınız. Kadını evden çıkarıp sosyal projelerin içine katmalısınız. Keşke iktidar, kamu kuruluşlarıi valilikler, belediyelerle birlikte ortak çalışmalar yapsa, parti farkı gözetmeksizin. Ama bu olmuyorsa belediyeler insan hakları temelli sosyal projelerle yoksulluğu yenmeye çalışmalı. Ziyaret ettiğim Giresun, Bulancak, Espiye ve Görele belediyeleri bunu kabul ediyor ve göstermek istiyorlar. Bulancak belediye başkanı bu sorunu öncelikli kabul edip projeler hazırlamış. Ben de elimden gelen katkıyı buradaki belediyelerimize vereceğim”. diye konuştu.
Giresun’un doğasıyla, deniziyle ve diğer güzellikleriyle önemli bir cazibe merkezi olacağını vurgulayan Hacer Foggo, “Tarımı, balıkçılığı, fındığı tanıtmak, katma değer yaratmak, turizm gibi çok önemli şansları var. Çünkü yeni seçilen belediyeler bunları istiyor.  Daha mutlu bir Giresun yaratmak mümkün. Öğrenciler daha fazla, sinema, tiyatro, kütüphane kamusal alan istiyor. Onlar da ihtiyaç ve yoksulluk için böyle kamusal alanlar istiyor. Belediyeler bu tür yerlerin sayısını artırmalı” .dedi.
Hacer Foggo kendisini Giresun’a davet eden 29 Ekim Kadınları Derneği Başkanı Emine Şenel, yönetim kurulu üyeleri ve belediye başkanlarına teşekkü etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir