Aktüel

ADD’DEN 23 NİSAN KUTLAMASI

ADD Başkanı Oğuzcan Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Atatürk anıtına çelenk koyarak kutladı.
Özdemir yaptığı açıklamada, “23 Nisan 1920; millet olarak kimliğimizi, kişiliğimizi kazandığımız ve sömürgeci güçlere meydan okuduğumuz önemli bir tarihtir.
23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılışıyla, milli mücadelenin karargâhı kurulmuş ve milli devletin de temeli atılmıştır. “Gazi Meclisi” unvanı, dünya da sadece TBMM’ne aittir. Bu onurlu ve saygın unvanı sahiplenmek, hepimizin yurttaşlık görevi ve sorumluluğudur”dedi.
Özdemir açıklamasında şunları söyedi: “Milli egemenlik ve 23 Nisan 1920 tarihi; ulusal onurumuzun, kimlik ve kişiliklerimizin sigortasıdır. Çağdaş dünya ile kurulmuş güçlü bir köprüdür. Millilik ve milli egemenlik kavramlarının, içini boşaltarak, ülkemizi ve devletimizi dönüştürenler karşısında; anayasal ve hukuki zeminde ve demokratik çerçevede mücadelemizi sürdüreceğiz.
Milli egemenliği bizlere kazandıran ve emanet eden Kurtarıcımız ve Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere; silah arkadaşlarını, devrim ve demokrasi şehitlerimizi, vatan savunmasında canlarını feda eden evlatlarımızı bir kez daha minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir