Ulusal

GİRESUN’DA 23 NİSAN BÖYLE KUTLANDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin açılışının 101’inci yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Giresun’da da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.Giresun Valiliği önündeki Atatürk Anıtına, İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan etkinlikler İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Penceremde Bayram Var” isimli programla sürdü. Bu kapsamda; İl genelindeki evlerin pencere ve balkonları, öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından bayraklarla ve Atatürk posterleriyle süslendi. Okullar tarafından da sınıflar bazında, dijital platformlar üzerinden öğrencilerle 23 Nisan konulu şarkı, şiir vb. buluşmalar yapılarak bayram coşkusunun her yerde hissedilmesini sağlandı.23 NİSAN ÇOCUKLARININ DOĞUM GÜNÜ KUTLANDI
Giresun Valisi Enver Ünlü’nün talimatıyla 23 Nisan doğumlu çocuklardan Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencisi Ceylin Terzi, Gazipaşa İlkokulu öğrencisi Bengüsu Tığlıoğlu, Şehit İsa Yüksel İlkokulu öğrencisi Elis Mira Köroğlu ziyaret edilip doğum günü pastası kesildi.
Bayramda, Şehit çocuklarımız da unutulmadı.
Kutlamalar çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan “100. Yıl Marşı” ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen çocuk şarkıları ve marşlar İl genelindeki tüm resmi ve özel okulların hoparlörleri ile belediye ses sisteminden yayınlandı. Ayrıca Saat 21.00’de ise Giresun genelindeki tüm resmi ve özel okulların ses sistemlerinden ve Belediye hoparlörlerinden “İstiklal Marşımız” yayınlanarak, öğrenciler, öğretmenler ve veliler başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız tarafından pencere ve balkonlar çıkılarak, hep birlikte coşkuyla okundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir