TOKİ Sosyal Konut Projesi kapsamında Giresun’da yapılacak 1.576 konutun ilçelere göre dağılımı belli oldu. Buna göre; merkez 450, Bulancak 100, Ko
TOKİ Sosyal Konut Projesi kapsamında Giresun’da yapılacak 1.576 konutun ilçelere göre dağılımı belli oldu.
Buna göre; merkez 450, Bulancak 100, Kovanlık Beldesi 63, Çamoluk 63, Çanakçı 150, Doğankent 50, Espiye 100, Görele 100, Güce 100, Keşap 80, Şebinkarahisar 120, Tirebolu 100 ve Yağlıdere 100 konut olacak şekilde Giresun’umuzda toplamda 1,576 konut hayata geçirilecek. Bu konutlar devlet güvencesiyle yüzde 10 peşinat ve 240 ay vadeyle satışa sunulacak.
AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, projeye ilişkin değerlendirmelerde buludu. Yılmaz, Sosyal Konut Projesi kapsamında Giresun’da vatandaşların uygun koşullarla konut sahibi olma fırsatı yakalayacağını belirterek; “Dar ve orta gelirli vatandaşlarımız uygun koşullarda, güvenli ve modern konutlara kavuşacak. Proje kapsamında başvurular 10 Kasım – 19 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılabilecek. İnşa ve ihale süreci ise 2025 Kasım itibarıyla başlayacak. Hak Sahibi Belirleme Kuraları, 29 Aralık 2025 – 27 Şubat 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Teslimatların ise 2027 Mart itibarıyla başlaması planlanıyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, hemşehrilerimizin yaşam kalitesini yükseltecek bu büyük adımın Giresun’umuza hayırlı olmasını diliyorum.”ifadelerini kullandı.
Yılmaz açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, milletvekilleri Nazım Elmas ve Ali Temür ile TOKİ yöneticilerine teşekkür etti.


COMMENTS