Giresun için açıklanan KÖYDES (Köylere Hizmet Götürme Birliği) bütçesi. 2025 yılı için 203 milyon TL olarak belirlendi. Bu bütçeyle 16 ilçe ve 548 kö
Giresun için açıklanan KÖYDES (Köylere Hizmet Götürme Birliği) bütçesi. 2025 yılı için 203 milyon TL olarak belirlendi. Bu bütçeyle 16 ilçe ve 548 köye hizmet götürülecek.
Bütçe için AKP,CHP, MHP’li üyeler sessiz kalırken İYİ Parti’li üye Ömer Cebeci, “Bu coğrafyaya, bu hizmet yüküne bu bütçe yakışmaz. Giresun halkı daha fazlasını hak ediyor!” diye tepki gösterdi.
Bütçenin bir ucu Sivas’a, diğer ucu Gümüşhane’ye dayanan, yol ağı son derece yoğun ve dağlık bir coğrafyada yer alan Giresun’un şartlarına göre hesaplanmadığını belirten Cebeci, şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıla göre sadece %30 artışla belirlenen bu miktar, çimento, agrega, beton, demir gibi altyapı malzemelerinde yaşanan %60-70 oranındaki artışın çok gerisindedir. Enflasyon oranının, malzeme fiyatlarının ve devletin belirlediği yeniden değerlendirme oranının bile altında kalan bu bütçe ile köylerimize ne asfalt dökebilirsiniz, ne içme suyu hattı çekebilirsiniz, ne de en basit menfez projelerini hayata geçirebilirsiniz. Bu parayla belki köy başına 70-80 metre beton atılabilir.
Bu coğrafyaya, bu hizmet yüküne bu bütçe yakışmaz. Giresun halkı daha fazlasını hak ediyor!
İktidar partisi milletvekillerine seslenen Ömer Cebeci, ” Strateji ve Bütçe Başkanlığı nezdinde, ilgili bakanlıklarla koordineli şekilde hareket edilerek Giresun için ek bütçe talebinde bulunulmalı ve baskı kurulmalıdır. 203 milyon TL’lik KÖYDES bütçesi en az 400 milyon TL’ye çıkarılmalı, Giresun köyleri gerçek hizmetle buluşmalıdır.Algılarla değil, rakamlarla konuşalım. Bu bütçe, Giresun’un hak ettiği, ihtiyaç duyduğu hizmeti karşılayamaz. Gerçekçi planlar ve güçlü bir siyasi iradeyle Giresun’un hakkı olan bütçeyi alması için mücadelemizi sürdüreceğiz.”
COMMENTS