Giresun

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan’a dava

6 yıl önce şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine dava açtığını duyurdu.

Giresun’un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018’de şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümü hala aydınlatılmadı. Acılı baba Şaban Vatan, 6 yıldır yürüttüğü mücadeleyle kızının intihar etmediğini, zamanın belediye başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun bilgisi dahilinde trafik kazasıyla ‘öldürüldüğü’nü iddia ediyor. Vatan olayın Nurettin Canikli tarafından kapatılmak istendiğini de açıklamalarında belirtiyor.

Baba Vatan hakkında bu ve benzeri nedenlerle daha önce de çeşitli davalar açıldı. Son dava ise AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘dan geldi.

“LANET OLSUN”

‘Cumhurbaşkanına zincirleme hakaret’ suçlaması yöneltilen Vatan, davaya ilişkin e-Devlet’ten görüntü paylaşarak şu ifadelerle tepki gösterdi:

“Sn. Erdoğan avukatınızın amacı nedir, yetmedi mi? Hakkımda yıllardır yaşattığınız zülüm, yetmedi mi? 6 yıldır katilleri sokakta gezdiriyorsunuz. Kendi adaletimizi artık kendimiz mi sağlayalım Benim evladım öldürüldü evladım. Lanet Olsun!”
Şaban Vatan daha sonda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Bana dava açmakla mecgul olacağınıza Çocuk canına kıyan katillleri yargılatma meşgul olsaydınız O katili partinizin mensubu diye korudunuz. Bu konuyla ilgili kamuoyuna açıklama yapmak zorundasınız Sayenizde 6 yıldır adalet arıyorum” diye seslendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir