Karagöl dağlarından doğup Giresun’dan deniz dökülen Aksu Deresi’nin Dereli ilçe bölümündeki kısmında meydana gelen köpüklü akış, endişe yarattı. Her t
Karagöl dağlarından doğup Giresun’dan deniz dökülen Aksu Deresi’nin Dereli ilçe bölümündeki kısmında meydana gelen köpüklü akış, endişe yarattı. Her tarafı köpük olan dereyi vatandaşlar cep telefonlarıyla kaydederek sosyal medyada paylaştı ve tepki gösterdi. Aksu’ya HES’lerden veya maden ocaklarından kimyasal atık karıştırıldığı ve köpüklerin bu nedenle oluştuğu iddia edildi.
Giresun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise,köpüklerin neden kaynaklandığı bilgisine yer verilmedi, alınan su numunelerinin tahlil sonucu belirtilmedi ‘atık’ diye söz edildi.
Açıklamada, “İhbarın ardından bölgeye görevliler sevk edilmiş ancak devamı gelmediği için kaynağına ulaşılamamıştır. Bu konuda vatandaşlarımızın ihbarı dikkate alınarak hassasiyetle takip edilmiştir. Ancak nereden kaynaklandığına dair bir sonuç alınamamıştır. Belirli saat aralığında dereye bırakılan atık her neyse devamı gelmediği için kaynak bulunamamış olsa da gerekli inceleme ve soruşturma takip edilmektedir” denildi.
Dereli Belediyesi de benzer açıklama yapınca halk arasında atığı dereye karıştıran kişi ya da kuruluşun gizlendiği izlenimi oluştu. Müdürlüğün en kısa sürede kirliliğe neden olan köpüklenme konusunu aydınlatması bekleniyor.
COMMENTS