Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, 30 Mart 2024 yerel seçimlerinde rakiplerine fark atarak CHP'den Bulancak Belediye Başkanı seçildi. Ancak Sıbıç
Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, 30 Mart 2024 yerel seçimlerinde rakiplerine fark atarak CHP’den Bulancak Belediye Başkanı seçildi. Ancak Sıbıç seçimden sonra partili kimliğini aşarak, ötekileştirmedi birleştirdi, herkesin belediye başkanı oldu. Bir taraftan da başarılı çalışmaları ve sosyal projeleriyle dikkat çekti.
Ama partisinin ilçe başkanı Yakup Karakaya tüm bunlar görmezden gelerek her seferinde Sıbıç’ı hedef aldı. Karakaya’nın Ak Parti, MHP ve diğer partilerin, STK’ların eleştirmediği, hatta övdüğü Sıbıç’ı CHP’nin dışına itmeye çalışması, partide çatışma kültürü yaratmak için her fırsatta adeta yerden yere vurması, partililerin ve ilçe halkının tepkilerine neden oldu.
TÜGVA ZİYARETİ ÜZERİNDEN KAMPANYA
CHP İlçe Başkanı Yakup Karakaya bu sefer de Sıbıç’ın ilçede faliyet gösteren TÜGVA yöneticileri tarafından ziyaret edilmesini sosyal medyadan eleştirdi. Kimsenin ziyaret teklifini geri çevirmediği bilinen bütün STK’lara kapısı açık olan Necmi Sıbıç’a yapılan bu ziyareti, sosyal medyasından eleştiren Karakaya, ayrıca başkanın butlan kararı sonrasında sessiz kalmasından da şikayetçi oldu.
Bu tartışma sosyal medyada da gündem oldu.


COMMENTS