GiresunSiyaset

CANİKLİ AK PARTİYİ BİTİRDİ

Bir süreden beri Ak Parti Gurup Başkan Vekili Nurettin Canikli ve arkadaşlarının hedefi haline gelen AK Parti Giresun İl Başkanı Av. Sabri Öztürk istifa etti.

40 asil, 40 yedek yönetim kurulu üyesi ile birlikte görevinden istifa eden AK Parti Giresun İl Başkanlığı Sabri Öztürk, Başbakan Erdoğan’ın bilgisi dahilinde bu kararı aldığın söyledi.  

Bir basın toplantısı düzenleyen Öztürk,  görev döneminde yapılan hizmetleri anlatarak konuşmasında, “Asla kendimizi siyasetin getirdiği makamlara dayanarak ifade etmedik. Kendimizi bu görevde bir nöbet tutan olarak gördük. Ancak bazı konularda milletvekillerimizle görüş ayrılığına düştük ve bir takım sıkıntılar doğurdu. Bunu aşmak için genel merkezimizin bilgisi doğrultusunda her türlü çabayı gösterdik ve adımlar attık. Bu sıkıntıları Başbakanımıza da götürdük. Son olarak kendisiyle dün görüşme fırsatı bulduk. Kendisine yaşadığımız sıkıntıları ve sorunları anlattık. Başbakanımız ve Genel Başkanımızın tavsiyesi ve bilgisi doğrultusunda yönetim kurulu olarak istifa kararı aldık” diye konuştu.
İl içerisinde yaşananların saldırı boyutuna ulaştığını söyleyen Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bütün yaşanan tartışmalarda il yönetim kurulu üyemizin saldırıya uğrayacak kadar ileri boyutlara gidildi. Buna rağmen siyasi rekabetin gerektirdiği şeyler dışında şahsımın onurunu, arkadaşlarımın onurunu inciten söz ve davranışları olan birkaç kişinin dışında herkese hakkımı helal ediyorum. 40 yedek, 40 asilden oluşan yönetim kurulum ile görevimizden istifa ettik. Ancak AK Parti’ye hizmet için il başkanı veya yönetim kurulu üyesi olmamız gerekmiyor. Bundan sonra da verilecek her göreve hazırız.” 
AK Parti İl Başkanlığı görevinden istifasını açıklayan Öztürk, basının soru sormasına izin vermeden partililerin ayakta alkışlarıyla salonu terk etti.

 

Bir yorum

  1. Sabri bey atmis.onurlu biri olsa idi bu durumlara gelmeden istifa ederdi.hangi hizmetleri yapmis il baskanligi olarak.hangi secim calismalarinin icinde bulunmus.en cok ovundugu il baskanligi binasi o karar ondan once zaten alinmisti.partiyi ayristirdi.boldu.cocuk gibi genel merkeze onune geleni sikayet etti.yaptigi tek guzel birsey var iyibiris adamo iyibir avukat oldoldu.kimseyi kandirmasin magdurlari oynayip.siyaset ayak oyunlari ile ikiyuzluluk olmiyor.ogrenir belki akil hocalarindan.saygilarimla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir