İdare Mahkemesi’nden imar planı kararı

HomeAnasayfaULUSAL

İdare Mahkemesi’nden imar planı kararı

Giresun Mimarlar Odası’nın, Revizyon Nazım İmar Planının bütününe yönelik olarak Giresun İdare Mahkemesinde açtığı davada bilirkişi raporu kabul edild

ÖNER HEKİM’E VEFA BORCUMUZ VAR (2)
Giresunlular Gazeteci İsmet Küçükbayrak’ı son yolculuğuna uğurladı
MİLLETVEKİLİ VE İL YÖNETİMİYLE ANLAŞAMAYAN MHP ESPİYE YÖNETİMİ İSTİFA ETTİ

Giresun Mimarlar Odası’nın, Revizyon Nazım İmar Planının bütününe yönelik olarak Giresun İdare Mahkemesinde açtığı davada bilirkişi raporu kabul edildi. Odanın itiraz gerekçelerinin haklı bulunduğu raporda” planın, planlama esaslarına, şehircilik ilkelerine ve kamu yararına uygun olmadığı görüş ve kanaatindeyiz” ifadelerine yer verildi.

Raporda 2045’teki nüfus tahmininin gerçekçi olmadığı, dere yatakları gibi kritik verilerin plan kararlarına doğrudan yansıtılmadığı, sosyal ve teknik altyapı alanlarında genel standartlar karşılanmış görünse de eğitim tesisleri (ilkokul) ile ibadet yerlerinin ilçenin ihtiyacının altında kaldığı gibi ifadelere yer verildi.

Giresun Belediyesi’nin mahkemenin kabul ettiği rapora 15 gün içinde itiraz hakkı bulunuyor.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: