EğitimGiresun

CUMHURİYET ORTAOKULU’NA KÜTÜPHANE

Cumhuriyet Ortaokuluna Prof. Dr. Tuncer Bulutay tarafından eşi Emine Durukan Bulutay adına yaptırılan modern kütüphane bugün törenle hizmete girdi. 

Halkoyunları, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından okul Müdürü Ahmet Hamdi Kara, okula kütüphane kazandırdığı için Prof. Dr. Tuncer Bulutay’a ve kütüphane konusunda aracılık yapan Kutay Larçın’a teşekkür etti.

Kütüphaneyi yaptıran Prof. Dr. Bulutay da eşi merhume Emine Durukan Bulutay’ın bu okuldan mezun olduğunu belirterek, rahmetli eşinin eğitim öğretime çok önem verdiğini söyledi. Eşi anısına bu kütüphaneyi yaptırdığını kaydeden Bulutay, kütüphanelerden kız öğrencilerin yeterince yararlanması tavsiyesinde bulundu.

Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt’ta okulların kalbinin kütüphaneler olduğunu belirterek kütüphane yapımını sağlayan Prof. Dr. Bulutay’a teşekkürlerini sundu.

Milli Eğitim Bakanlığının Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında okullarda zenginleştirilmiş kütüphane açıldığını belirten Akkurt, geçtiğimiz yıl 3-4 okulda kütüphane açıldığını, bu yılda sene başında bir kütüphane açılışının sevindirici olduğunu söyledi.

Böylesi güzel bir ortamda kütüphane açılışında birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Vali Karahan, “ Bu hafta başında Yeşil Giresun ilköğretim okulunda ilköğretim haftasını kutlayarak okulların açılışını yaptık.   Şimdide burada haftanın son gününde güzel bir kütüphanenin açılışıyla haftayı kapatıyoruz. İnşallah bu mutluluklarla bu eğitim öğretim yılını tamamlarız. Emeği geçenleri kutluyorum.  İnşallah gençlerimize faydalı olur. Bu güzel eseri bize sağlayan hocamıza teşekkür ediyorum.  Eşini rahmetle, saygıyla anıyorum. Ruhu şad olsun. İnsanlar fani yaratıklardır, bunu biliyoruz. Önemli olan geride bu kubbede hoş bir seda bırakabilmekmiş. Emine hanım bunu yaptı. Kendilerini şükranla anıyorum. Ruhu şad olsun. Geride kalan hocamıza uzun sağlıklı ömürler diliyorum. Güzel eserleri bize bağışladıkları için teşekkür ediyorum. Gençlerimiz inşallah bundan faydalanırlar, hayırlı olsun diyorum.”şeklinde konuştu.

Vali Karahan kütüphaneyi yaptıran Prof. Dr. Tuncer Bulutay’a teşekkür ederek plaket verdi.

Açılışa Vali Hasan Karahan, Belediye Başkan Vekili Orhan Kurt, Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahir Kadakal, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ve Milli Eğitimden bazı yöneticiler, okul müdürleri, idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir