Giresun

İŞTE BORSA BAŞKANI HAMZA BÖLÜK’ÜN NURİTTİN KARAN’A CEVABI

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan’ın borsaların 150 bin ton fındığı kayıt altına almadan satışını yaptıkları iddiasını Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük üzerine alındı ve cevap geldi. Yazılı bir açıklama yapan Bölük, Karan’a neredeyse dediğini bırakmadı ve “bulunduğu makamın sorumluluğunu taşımıyor ve fikir sahibi olmadan konuşuyor. Ya cahil bilmeden konuşuyor, ya da kasıtlı konuşuyor” dedi.

150 BİN TON FINDIK FARKI STOK AFFINDAN DOĞMUŞ VE KAYITLI SATILMIŞ

Bölük açıklamasında şunları söyledi: ”Sayın Karan, İhracat yapılacak bir ürünün faturası olmadan ihracatının mümkün olmadığını bilemeyecek kadar cahil değilse, ifadesi kasıtlıdır. Çünkü en az 478 Bin 228 Ton fındık borsalarda tescil edilmiştir. Ancak, bu fındıkların ifade ettiği gibi 329 Bin 557 tonu müstahsil alışı, geriye kalan 148 Bin 671 Tonu ise 7143 Sayılı Kanun ile tanınan stok affı ile fındık tacirlerince yapılan stok affı kapsamındaki stok kayıtlarının düzeltilmesi, stoklarından var olan fındıkların faturalandırılmasıyla borsalandığını bilmeden, öğrenmeden, araştırmadan açıklamalar yapması bulunduğu kuruma yakışmayan; üreticileri ve kamuoyunu yanıltmaya ve kurumumuza karşı bir algı oluşturma çabası değilse düpe düz cahilliktir. Stokta olmayan bir malın bir kilogram dahi bile olsa fatura tanzim edilmeden satılamayacağını bilmeyen birinin mali müşavirlik yaptığını düşünmek dahi istemiyorum. Bir mali müşavir olarak Fındık sektöründeki stok affı miktarını devletin kayıtlarından öğrenebilir araştırabilirdi. Oysa kolay bir yol seçip suçlamayı seçmiştir. Bu basiretsiz bir idarecilik, maslahatçılıktır.

Bu açıklamayı şiddetle kınıyor, bilgiden yoksun, provakatif ve maksatlı bir açıklama olduğunu ifade etmek istiyorum”

Nurettin Karan’ı iddiasını ispatlamadığı için ‘müfteri’ ilan eden Bölük” iddia ettiğiniz konular Devletin Maliyesi tarafından kayıt altına alınmış ve vergisi yatırılmış hususlardır. Aksini ispat edemezsen tekrar söylüyorum o koltukta oturmayacaksın. Bu konuyla ilgili mücadeleyi her platformda yapmayı bundan sonrasında kendimize görev adlediyoruz.” İfadesini kullandı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir