Giresun

GİRESUN’U YAĞMUR VURDU

Giresun'da öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağış nedeni ile vatandaşlar zor anlar yaşadı. Özellikle Giresun'un Eynesil ilçesinde su baskınları ve heyelanlar olduğu bildirildi.

İlçede öğleden sonra başlayan şiddetli yağış sonucu çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, ilçedeki 3 köprü yıkıldı. Olayın ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ilçeye sevk edildi.

 

2016-561-3

Eynesil ilçesine gelerek burada incelemelerde bulunan Giresun Valisi Hasan Karahan “yağışın artması ihtimali var. Vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Özellikle dere kenarında evleri olan vatandaşlarımız dikkatli olmalılar" dedi.

 Eynesil ve Görele ilçesinde iki saat etkili olan yağışın ciddi hasara yol açtığını söyleyerek, bazı evlerin ve köprülerin zarar gördüğünü ifade eden Vali, “Bir takım köprüler yıkıldığı için ulaşımda sıkıntılar var. Köylerimize ulaşamıyoruz. Taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimizi buradaki yurtlar ve misafirhanelerde misafir edeceğiz. Yarın normal şekilde ulaşım sağlayacağımızı düşünüyoruz. Ama şuan yağışın durmasını ve acil kurtarmalar yapıyoruz" diye konuştu.

  
Sağanak sonrası bazı besicilere ait hayvanların, suya kapılarak telef olduğu bilgisini aldıklarını ifade eden Karahan, "Yağmurun bir anda yağması nedeniyle gelen odun ve ağaç parçalarının, köprü altlarını tıkaması nedeniyle maalesef evlerde su baskınları oldu. Gerekli tedbirleri de aldık. Şu anda hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Hem Devlet Su İşleri hem de Özel İdare imkanlarıyla çalışmalarımız sürüyor." dedi.

Karahan, yağmurun aralıksız 2 saat sürdüğünü kaydederek, AFAD ekipleriyle olay yerinde incelemelerinin devam ettiğini bildirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir