Giresun

Gazeteci Ahmet Kayacık anıldı

Gazeteci Ahmet Kayacık ölümünün 10. yılında meslektaşları tarafından mezarı başında anıldı.
Giresun’da yerel basınla başlayan gazetecilik yaşamını daha sonra ulusal medyada sürdüren, son olarak NTV Bölge Müdürü olarak görev yapan Ahmet Kayacık, 10 yıl önce bugün yakalandığı hastalığa yenik düşerek aramızdan ayrıldı. Kayacık, ölüm yıl dönümünde meslektaşları ve sevenleri tarafından Giresun’un Kayadibi Mahallesi’ndeki mezarı başında anıldı.
Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram, Mustafa Öztürk, Ufuk Kekül, Ahmet Bilge ve Mehmet Yaşar, O’nunla ilgili anılarını anlattılar.

Giresun Belediye Meclisi Üyesi Gazeteci Mustafa Öztürk, Kayacak’ın haksızlığa, yobazlığa karşı mücadele ettiğini ve mesleğin zirvesine ulaştığını isim yapmış bir gazeteci olduğunu söyledi. Öztürk “O’nu fikirlerini, gazetecilik anlayışını yaşatmak, ilkelerine sahip çıkmak için her yıl olduğu gibi anıyoruz” dedi.

Bayram, yaptığı konuşmada, “Merhum meslektaşımız Kayacık, Giresun’da başladığı mesleğini Trabzon ilinde devam ettirmiştir. Bölge gazeteciliğine ciddi katkıları vardı. Mücadeleci örnek bir gazeteciydı. ” dedi.
Ufuk Kekül ise, “Ahmet Kayacık, müthil haber heyecanı olan bir gazeteciydi. Bölgemizin ulusal medyada TV gazeteciliği yapan ilk gazetecilerdendi. Çok başarılı haberlere imza attı. Haberleriyle ayrıca ilimizin , bölgemizin turizm açısından da tanıtılmasını sağladı. Mavi Göl bunlardan birisidir. Aynı dönemde onunla gazetecilik yaptık. Çok anılarımız var. Ruhu şad olsun” diye konuştu.
Ahmet Bilge, de “Ahmet abi bir gazeteci olarak adından sözettiren bir gazeteciydi. Makamla mevkiyle işi olmadı. Onun için bölgenin ve insanların menfaatleri her zaman ön planda geliyordu” değerlendirmesinde bulundu.

Duaların okunmasının ardından, Ahmet Kayacık’ın anısına onun çok sevdiği katılımcılara Giresun simiti ve tulum peyniri ikramında bulunuldu.

Programa ayrıca Kayadibi Mahalle Muhtarı Zafer Işık da katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir