GiresunManşet ÜstüTüm Manşetler

CHP’liler hangi adaya oy vermeli?

Bir partinin önseçim yöntemiyle aday belirlemesi, o partinin üyelerine güvenmesinin, o ilin demokrasi kültürüne inancın ve saygının kanıtıdır.

Emperyalizme karşı verilen bağımsızlık savaşında, Cumhuriyetin kuruluşunda, gönüllü alaylarla görev almış bir Cumhuriyet kentini, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken yönetecek kişinin belirlenmesi kararını o kente bırakmak, isabetli olmuştur.

CHP’ye bu karar çok yakışmıştır.

CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel’in ve parti yönetiminin bu kararı Giresun’a verilen önemin de ifadesidir. Değişimin göstergesidir.
Bu, bir sürü nedenle ihtimal dahilinde olmadığı halde seçim kaybedilmiş bir kentteki parti üyelerine ‘alın karar, yetki sizindir, siz seçin Giresun’un seçeceği adayı’ demektir.
Dolayısıyla bugün 7 aday adayı içinden seçim yapacak 2500 dolayında üyenin sorumluluğu iki kat artmıştır. O üyeler sadece bir aday değil, partinin ve halkın sahipleneceği, seçimi kazanacak ve kazandıktan sonra bu kenti partinin en azından 6 okunda karşılık bulan değerlere bağlı kalarak yönetecek bir adayı sandıktan çıkarmakla yükümlüdürler.

Kim önde, kim geride, kimler şanslı yazmayacağım.
Bu yönlendirme olur.
Şu adaya da oy verin de demeyeceğim.
Böyle bir tarif ise, üyelerin iradesine saygısızlık, hatta hadsizlik olur.
Ama…Bir gazeteci tarafsızlığı ve objektifliğine bağlı kalarak bir CHP belediye başkan adayında aradığım özellikleri de yazmakta beis görmüyorum.
Ben bu 7 aday içinde seçim yaparken temsil özelliğine hiç bakmam.
En başta liyakat ararım. Eğitimine, vizyon, misyon ve yönetme kabiliyetine bakarım. Dünya görüşü, ilke, inanç, kamucu anlayış, ahlak, erdem ararım. Belediyeyi hangi politikalarla, hangi kişilerle yönetecek, yanında yöresinde hangi kadrolar var, güven duygusu yaratıyor mu diye sorular sorarım.
Geçmişten bugüne hayattaki duruşunu irdelerim, sorgularım.

Böyle bir aday, bu özeliklere sahip adaydan yana tercih kullanmalıdır CHP’nin üyeleri. O isimle ancak seçim kazanma iddiasında olunur.
Giresun’un ekonomiden, kültür-sanata, ulaşımdan kent yoksulluğuna, üretime, konuta kadar pek çok belediyecilik hizmetine ihtiyacı ve sorunları var. Bunları gerçekleştirme iddiasında olan aday aramalıdır CHP’lliler.

Günün sonunda CHP üyeleri bağımsız, özgür, hiç kimsenin etkisinde kalmadan, hatta böyle telkinde bulunanlara tavır koyarak, hatta dediğini yapmayarak duygularıyla değil, aklıyla hareket ederek doğru kişiyi adaylaştıracaktır.
Buna inanmak istiyorum.
Yoksa Ak Parti’nin adayına başkanlık şimdiden hayırlı olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir