GiresunSiyaset

CHP’DE ‘KERİM AKSU MU, ÖRGÜT MÜ KAZANACAK’ SEÇİMİ

ÜÇ ADAYLI KONGREDE BAŞKAN ADAYLARI KADAR YÖNETİM LİSTELERİ DE ÖNEM KAZANIYOR 

CHP Merkez İlçe Kongresi bugün Hüseyin Restaurantta, saat 11.00’de başlıyor. Son ana kadar uzlaşma ve bir başka aday yok; seçimde Ahmet Necat Karaibrahim, Murat Bektaş ve Suat Öndaş’ın listeleri yarışacak.

Kongrede 269 delege ilçe yönetimi ve il kurultayı delegelerini belirleyecek. Delegelerin listelerdeki isimler için de tercih kullanarak oy verecekleri ifade ediliyor. 

Kulislerden alınan bilgilere göre, halen il yönetiminde başkan yardımcısı olarak görev yapan Ahmet Necat Karaibrahim’i, mevcut ilçe başkanı Hakan Türker, önceki dönem milletvekili Eşref Karaibrahim ve partinin il ve ilçe yönetimlerinde halen ve daha önce görev yapmış bazı isimlerin desteklediği belirtiliyor. Karaibrahim, ekibiyle delege bazında çalışma yürütüyor. 

Murat Bektaş ise, Kerim Aksu’nun açık desteği ve delege bazında bizzat kendisinin yaptığı çalışma ve kulislerle başkanlık yarışına katılıyor. Aksu’nun adayının kazanması halinde tek seçici ve belirleyici olarak CHP’deki yerini alacağı ve örgütteki tahakkümünü yeniden kurarak siyasi hedeflerini planlayacığı ifade ediliyor. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir