Giresun

Bulancak’taki kuyumcu soygunun zanlıları yakalandı

Giresun’un Bulancak ilçesinde bugün sabah saatlerinde bir kuyumcu dükkanı maskeli 2 kişi tarafından soyuldu. Alınan bilgiye göre iki soyguncu gasp ettikleri taksiyle İnönü Caddesi’ndeki kuyumcuya geldiler.  Kuyumcu Abdullah Bay’ı tüfekle ateş ederek etkisiz hale getiren soyguncular çaldıkları 4-5 kilo civarında altınlarla havaya ateş açarak araca bindiler. Bu sırada çevredeki esnaf araca saldırdı, bir kişi de bıçakla aracın lastiğini kesti.

 Soygunun ardından bir süre araçla kaçan zanlılar ardından aracı bırakarak yaya bir şekilde kaçtılar. Aracın yanına ulaşan güvenlik güçler bagajda buldukları taksici Rıfkı Yavuz’u ilk ifadesinin ardından Bulancak Devlet Hastanesi’ne sevk ettiler.

SOYGUNCULAR E.B., S.C., S.T. YAKALANDI

Kameralara da yansıyan soygun anları sonrasında güvenlik güçleri kapsamlı bir operasyon başlattılar. Akşam saatlerinde soygunu gerçekleştirenlerin yakalandığı Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti tarafından duyuruldu. Vali açıklamasında “Bulancak’ta bir kuyumcu dükkanında kar maskeli şahıslar tarafından işlenen yağma suçu kapsamında polis ve jandarma ekiplerimizin yoğun çalışmaları neticesinde olayın şüphelileri olan E.B., S.C., S.T. yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Değerli güvenlik güçlerimize özverilerinden dolayı teşekkür ediyor; Bulancak esnafına, işyeri çalışanlarına, olayda hafif yaralanan 2 vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.”dedi.

Zanlıların sorgusu sürüyor. Olayla ilgili daha kapsamlı ve ayrıntılı bilgilerin de ilerleyen saatlerde verilmesi bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir