Aktüel

ABD’de iftarda buluştular

Amerika Karadeniz Giresunlular Derneği (AKGD) ve Trabzonspor USA Derneğinin ortaklaşa düzenlediği iftar programında hemşerilerimiz bir araya geldi.

New York’un Long Island bölgesinde bulunan Mevlâna Camisinin yemek salonlarında tertiplenen iftar programında her iki derneğin başkan ve yöneticileri ile hemşerilerimiz katıldı.

Amerika Karadeniz Giresunlular Derneği (AKGİD) Başkanı Savaş Şahin, ramazan ayı ile beraber birlik ve beraberliğin pekiştiği, kardeşlik, dostluk, sevgi ve saygı duygularının paylaşıldığını söyledi.

“Ana vatanımızdan binlerce kilometre uzakta pandeminin gölgesinde gerçekleştirdiğimiz programda bir arada olmaktan mutluyuz” diyen AKGD Başkanı Savaş Şahin, “Güçlü bir toplumsal yapının oluşturulması, öz değerlerine bağlı, çalışmayı, güzel ahlaklı olmayı ilke edinen erdemli kuşaklar yetiştirilmesi ile mümkündür. Bu sebeple, birey ve toplum yaşamında çok önemli bir yeri bulunan mili ve manevi günleri, çocuklarımıza anlamına uygun biçimde yaşatmalıyız. Tüm değerlerimize sahip çıkarak, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü duygularını benimsettiğimiz sürece, inanıyorum ki daha güzel günlere ulaşacağız” dedi.

AYDIN, “BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİREN BİR AYDAYIZ”

Trabzonspor USA Başkanı Ekrem Aydın ise, “Ramazan ayının bereketiyle dolu iftar sofraları, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, sevgi ve hoşgörüyle dolu anlar yaşatan birer nimettir. Bu özel sofralarda buluşmak, birlikte dua etmek, birbirimize sarılmak ve birbirimizin huzurunda mutlu anlar paylaşmak, bizlere büyük bir huzur ve manevi zenginlik kazandırır. Bu anlamlı paylaşımlar, bizlere kardeşlik duygusunu hatırlatır ve birlikte güzel bir geleceğe doğru ilerlediğimizi hissettirir” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir