EğitimGiresun

STK’LAR GİRESUN’A YURT-KUR İSTİYOR

Giresun’da Giresun Esnaf Odaları Birliği öncülüğünde toplanan 50’nin üzerinde STK, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü'nün Giresun'a kurulması için kampanya başlattı. GESOB binasında bir araya gelen STK temsilcileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ve AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'ye, bu konudaki taleplerini imzalı dilekçe olarak gönderdiler.
STK'lar adına bir açıklama yapan GESOB Başkanı Ali Kara, "Giresun, Ordu, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerine hizmet veren Trabzon Bölge Müdürlüğü'nün verdiği hizmetlerde, iş hacminin çokluğu ve diğer bürokratik sebeplerden dolayı aksaklıklar yaşanmaktadır" dedi.

Giresun Üniversitesinin öğrenci sayısının 23.000 bin civarında olduğunu,2013-2014 eğitim yılında 8.300 kişilik yerli öğrenci 300 kişilik yabancı öğrenci kontenjanı ve TÖMER'inde Giresun'da kurulması ile yurt hizmetlerine ihtiyacın artacağını dile getiren Kara, gönderilen metinde Giresun Üniversitesi ve il ve ilçelerde yapılan yapılması gündemde olan yurtlarla ilgili bilgiler verdi.   

Gönderilen dilekçede, "Genel Müdürlüğünüze bağlı Giresun iline Ordu İlini de kapsayacak bir bölge müdürlüğünün kurulmasının son derece gerekli olduğu aşağıda ismi bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının ortak temennileridir.

Biz Sivil Toplum Kuruluşlarının bu haklı talepleri incelenerek Bölge Müdürlüğünün Giresun İline kurulması için gereğinin yapılmasını saygı ile arz ederiz" ifadesine yer verildi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir