GenelGiresun

RECEP YAKAR KENDİSİNİ SAVUNDU

MİLLETVEKİLİNE SALDIRANLARDAN YANA OLAN YAKAR KENDİSİNE İNANMAYANLARA ‘HOLLANDALI’ DEDİ

Bulancak’ta aralarında CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu’nun da bulunduğu bir guruba referandum çalışması sırasında ‘kahvehanede saldırı girişimi sonrasında, gözlerin çevrildiği Belediye Başkanı Recep Yakar, olayı kendisinin tezgahladığı iddialarını inkar etti.

Okey ıstakasıyla saldıran kişilerle de ilişkisi olmadığını söyleyen Yakar, olay anında çekilen ve hemen akabinde kendisine yakın olan kişilerin kurduğu belirlenen kendi fotoğraflarının ve sadece kendi haberlerinin yer aldığı Facebook sayfasında yayınlanan görüntüler için ise “Uzaktan yakından bir ilgim yok” demekle yetindi.

Recep Yakar’ın olayın hemen ardından ilçeye getirilen yandaş kanal A Haber’n çektiği görüntüler üzerine ve aynı özellikteki kanallara canlı yayınla bağlanarak olayı kendi penceresinden değerlendirmesi, saldırganlardan yana ifadeler kullanmeası da dikkat çekti. 

Yakar’ın bu tavrı” Bulancak’ın Melih Gökçek’i” diye kendisine takılan unvanı güçlendirdi. 
O’NA İNANMAYANLARA ‘HOLLANDALI’DEDİ

Olay sonrasında saldırının komplo olduğuna inanan Bulancaklıları ve Bektaşoğlu’na saldırıyı tasvip etmeyen kendi partisine mensup kişilere  “İçimizdeki Hollandalılar” tabiriyle tepki gösterdi.

YAKAR HEP ‘VUKUATLARLA’ GÜNDEMDE  

Recep Yakar’ın adının geçtiği vukuatlar çok. Saadet Partisi ilçe başkanlığı ile siyasete başlayan Yakar’ın adı TMO’daki fındık yolsuzluğu ile ilgili yapılan soruşturmayla gündeme geldi. Fetullah Gülen’le Pensilvanya’ya giden AKP milletvekillerinden Adem Tatlı ile siyaseti sürdüren Yakar, Kadir Aydın’ı safdışı ederek başkan adayı oldu. 

Başkan seçildikten sonra ise geçen yıl belediyenin çakıl yüklü kamyonuna “tonaj” aşımı kontrolü yapmak isteyen jandarma karakol komutanı Astsubay Başçavuş Zeki Evrim Dörtyol’u, “rüşvetçi,“paralelci” ilan etmişti.  

Başkan aynı yıl  namus” meselesi yüzünden oğlu ile tartışan gence adamlarıyla birlikte meydan dayağı attığı iddia edildi. Genç ve amcasının polis tarafından son anda linçten kurtarıldığı belirtilmiş, olay sonrası doktor raporu alan mağdur amca-yeğen Belediye Başkanı ve adamlarından şikayetçi olmuştu.

Yakar son olarak Belediye meydanındaki bir binada iki akrabanın kavgasına konu oldu. Binadaki kooperatif bürosunda bir kişiyi rehin alan iki kişi meydana toplananların gözleri önünde Başkana küfür ve hakaret dolu sözler sarf ederek, rantçılıkla suçlamıştı.

Olayın ardından basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi Bulancak İlçe Başkanı Reşat Nuri Özdemir, Belediyeyle ilişkili kurulan Bulancak beton şirketini, Başkanın HES ortağı olmasını, TOKİ konut satışlarında usulsüzlük olduğun iddialarını gündeme taşımış, “her rant olayının altından belediye başkanı çıkıyor” ifadesinde bulunmuştu. 

3 yorumlar

  1. Astsubay başçavuş'a yaptığı hakaretlerle tüm türkiye recep yakar ın nasıl birisi olduğunu görmüştü zaten.

  2. Jandarma Komutanımıza yaptığı hareketlerle davranışlarlaTürkiye nasıl boş bir kişi olduğunu tanıdı. yazık yazık

  3. Nasıl olur da bu kadar sansasyona karşı yinede başkan seçilebiliyor anlamsız . liderlik vasfı olan kişiler Sorun çözer sorun yaratmaz. Sorun Çözülemiyorsa orada başka sorun vardır demektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir