Hasan Çakırmelikoğlu Güney Çevre Yolu için çağrı yaptı

HomeGÜNCEL HABERLERAnasayfa

Hasan Çakırmelikoğlu Güney Çevre Yolu için çağrı yaptı

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “2026 yılı Merkezi Yönetim Genel Bütçe görüşmelerinin Ekim ayı içerisinde

GİRESUN’DA 6.1 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM SENARYOLU TATBİKAT
Emredersin Paşam
Giresunlu sendikacı Mine Bilir 15 gündür tutuklu

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “2026 yılı Merkezi Yönetim Genel Bütçe görüşmelerinin Ekim ayı içerisinde başlaması planlanmaktadır. Bu kapsamda Giresun’un on beş yıla yakındır beklentisi haline dönüşen Giresun Güney Çevre Yolu’nun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yatırım bütçesine ilave edilmesi beklenmektedir.” dedi.

Başkan Çakırmelikoğlu, konuyla ilgili açıklamasında, Giresun merkezdeki araç yoğunluğuna dikkat çekerek, “Şehiriçinden yılda ortalama 40 bin araç geçmekle birlikte, yaz ayı ortalaması ise 60 bin sınırını dayanmıştır. Bu doğrultuda 49 km. Giresun Güney Çevre Yolu’nun en azından Giresun şehir merkezi geçişi kısmının yaklaşık 6 ile 8 km. arasının 2026 yılı yatırım programına dahil edilmesi gerekmektedir.” ifadesini kullandı.

TSO Başkanı Çakırmelikoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Veriler ışığında, yatırımı uluslararası araç trafiği yoğunluğu nedeniyle zorunlu hale gelen Giresun Güney Çevre Yolu için salt ilimiz milletvekillerinin mücadelesi kadar, Giresun kökenli milletvekillerimiz ile bürokratlarımızın da desteğini beklemekteyiz. Giresun’un ulaşım aksı başta olmak üzere, diğer yatırım sahaları ile sosyal alanlarının genişleyebilmesi adına bu yatırımın zaruri olduğu da göz ardı edilmemelidir.

Giresun Merkez Büyük Güre Deresi (Hamidiye Grup Yolu) ile Giresun Merkez Aksu Havzası arasında yer alan ilk etabın, 2026 yılı ile yatırıma geçirilmesi şehrin olduğu kadar ülkemizin uluslararası ulaşım aksı adına önemlidir.”

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • nurcan 2 ay ago

    • Çevre yolu Giresunumuza yapılacak en büyük kötülüktür. Eylemlerimizin vahşi yaşamı ve doğayı nasıl etkilediğini ve diğer insanları nasıl etkileyebileceğini düşünmek zorundayız.
    • Çevre yolu geçmiş bir simülasyon yapın.Tepeler deniz manzaralı.yolun geçtiği güzergahlarda arazi fiyatları uçmuş.Her bir yol kenarı villalık arazi. Buralara villalar kondurulmuş. sahilden başınızı kaldırın .Tepelere bakın şehirleşmiş, yapılaşmış doğal güzellikleri yok olmuş bir Giresun silüeti görürsünüz. Bir simülasyon ile bu konu enine boyuna düşünülmelidir.Geçeceği güzergahları inceleyin.felaketin boyutlarını görürsünüz. 50-100 yıl sonra nasıl bir Giresun ile karşılaşılacağının da hesabı yapılmalı. bunun çocuklarımız torunlarımızın geleceğine etkilerini de düşünmek zorundayız. .
    • Çevresel Etkiler:
    Karayolu projelerinin çevreye olabilecek önemli etkileri şöyle sıralanabilir:
    İnşaat çalışmalarında büyük miktarda hafriyat oluşmasıØ
    Arazi kullanımının değişmesi (Tarım, Mera ve Orman arazilerinde azalma)Ø
    Doğal drenaj yapılarının değişmesiØ
    Toprak kayması ve erozyon nedeniyle yüzey sularına ulaşan sediman miktarının artmasıØ
    Doğal peyzajın bozulması ve/veya kültürel varlıkların zarar görmesiØ
    Vahşi hayvanların yaşam ortamlarının bozulması ve yoğun faaliyetlerden dolayı rahatsızØ
    olmaları
    Yerel halkın inşaat faaliyetleri nedeniyle olumsuz etkilenmesiØ
    Hava kirliliğinin ve gürültünün artmasıØ
    Yol kenarlarına çöp atılması ve yoldan karşıya geçmek isteyen hayvanların ve insanlarınØ
    yaralanması ve ölmesi
    Tehlikeli maddelerin taşınması sırasında oluşabilecek kazalardan dolayı sağlık riskinin veØ
    çevresel tahribatın meydana gelmesi
    Yol yüzeyindeki sızıntılardan ya da biriken kirleticilerinden kaynaklanan su kirliliğiØ
    Yeni tali yolların inşasıØ
    Vahşi yaşam alanlarına ve diğer doğal alanlara daha çok insanın ulaşabilmesiØ
    • yeni yol yapımı trafik sorununa çözüm değil. Öyle olsaydı Avrupada, ABD de trafik sorunu olmazdı. az tüketmeyi öğrenmek zorundayız. araç sayısının azalması gerekli. dünyayı sadece kendimize ait sanma hastalığından vazgeçmeliyiz. bu hastalık bizi de yok edecek diğer canlılarla birlikte. medeniyet modernizm insan yaşamının kalitesinin yükselmesi çok tüketmekten geçmez. Bugün araştırmalar gösteriyor ki doğada yaşayan insanlar çok daha fazla mutlu ve kaliteli yaşıyorlar. doğal dokunun korunması insanında yaşamının bir parçasıdır.
    • orjinal doğa kavramı diye bir kavram olsun.her şeyin orjinali çok daha güzeldir. sanata, şiire edebiyata kaynaklık eden doğal yaşamın parçalarıdır. daha çok söylenecek söz var. lakin hepsini burada söylemek mümkün değil.

DISQUS: