Giresun

GİRESUN’DA YURT SIKINTISI VARKEN, YURT TADİLATA ALINDI

Giresun Üniversitesi 4 Ekim tarihinde yüzyüze eğitime açılıyor. 18 bini merkezdeki fakülte ve yüksekokullarda eğitim öğretim gören 25.000 dolayındaki öğrenciyi bu yıl da barınma sorunu bekliyor. Çünkü il merkezinde sadece 3405 kişilik kız öğrenci yurdu, 1327 kişilik erkek öğrenci yurdu bulunuyor.
Yurt sorunu CHP’nin de gündeminde. CHP Merkez İlçe Başkanı Av.Murat Bektaş, “Öğrenciler özel yurt, apart daireler veya ev tutmak suretiyle eğitim hayatlarını sürdürmekte, bu durum da ekonomik olarak zor günler geçirdiğimiz bu günlerde ailelerin yükünü bir kat daha artırmaktadır” dedi.
Askerlik şubesi yanındaki KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nun tadilata alınmasını eleştiren Bektaş, “ Tadilat ihalesinin teslim tarihinin 30 Ekim olması ise hayli düşündürücüdür. 90 günlük yapım süresi verilen ve pazarlık usulü ile yapılan ihalenin pandemi döneminde eğitime ara verildiği 1 yıllık boş dönemde yapılmayıp Üniversitenin açılacağı tarihten daha sonraki bir tarihe sarkacak şekilde yapılması en basit haliyle basiretsiz bir idare örneğidir” dedi.

Bektaş, “2017 yılında “yurt sorunu tarih oluyor” diye açıklama yapan ve aradan geçen zamanda hiçbir ilerleme kaydedemeyen iktidar temsilcilerinden ve mülki yetkililerden beklentimiz şu an için hizmet vermeyen yurdun ivedilikle hizmete sokularak eğitim dönemine yetiştirilmesi ve şehrimizin yurt kapasitesinin bir an evvel artırılmasıdır” çağrısı yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir