Giresun Valisi Mustafa Koç başkanlığında yapılan Asayiş Toplantısı'nda, Ramazan Bayramı nedeniyle alınacak önlemler görüşüldü. İl Emniyet Müdürü Ferh
Giresun Valisi Mustafa Koç başkanlığında yapılan Asayiş Toplantısı’nda, Ramazan Bayramı nedeniyle alınacak önlemler görüşüldü.
İl Emniyet Müdürü Ferhat Akbaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Nihat Özkök ve Sahil Güvenlik 73 Bot Komutanı Üsteğmen Çağrı Çanakçı katıldığı toplantıda. vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla uygulanacak asayiş ve trafik stratejileri belirlendi.
Giresun’da bayram süresince yoğun bir denetim mekanizması işletilecek. Yapılan açıklamaya göre, arife günü 67 ayrı uygulama noktasında 1.297 personel ve 279 araç görev yapacak. Bayramın birinci günü 66 noktada 1.257 personel, ikinci günü 67 noktada 1.175 personel ve üçüncü günü 66 noktada 1.204 personel sahada olacak. Ayrıca denetim faaliyetlerine bayram boyunca toplam 14 hava aracı destek verecek.
Açıklamada şu bilgiler yer ald:
-Emniyet ve Jandarma ekipleri terminal, ara durak ve otoyol güzergâhlarında denetimlerini sıkılaştıracak. Şehirler arası otobüs şoförleri ile yolcuların emniyet kemeri kullanımı titizlikle kontrol edilecek.
-Kazaların yoğunlaştığı kritik noktalarda ilave işaretlemeler ve görünür ekiplerle denetimler artırılacak. Mezarlık, şehitlik ve alışveriş merkezleri gibi yaya trafiğinin arttığı bölgelerde asayiş birimleri takviye edilecek.
-Denetimler sırasında sürücü ve yolcularla nezaket çerçevesinde yüz yüze iletişim kurulacak.
Konaklama tesisleri ve günübirlik kiralanan evlere yönelik mevzuat kapsamında denetimler yapılacak.
-Ayrıca düzensiz göçle mücadele kapsamında kurulan “Mobil Göç Noktası” uygulaması bayram tatili boyunca aksatılmadan sürdürülecek.


COMMENTS