Giresun

Giresun Üniversitesi’nde yürüyüş: “ABD,Çin, İsrail terör örgütüdür”..

Giresun Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri İsrail’in Filistin’de yaptığı katliamları ve Doğu Türkistan’da Türkleri yönelik saldırıları protesto için yürüyüş ve basın açıklaması yaptılar. Genç Yeşilay Topluluğu tarafından üniversitenin merkez kampüsünde yapılan yürüyüşe, Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can da katıldı.

Yürüyüş sonrasında topluluk akademik danışmanı Öğr.Gör. Recep Yağcı, hazırlanan açıklamayı okudu. Yağcı, konuşmasında ” Sözün bittiği yerdeyiz.
İkiyüzlülüklerin zulmü azdırdığı zamandayız. Soykırımcılar Filistin’de, Doğu Türkistan’da, Myanmar’da ve Dünyanın birçok yerinde katliam yaparlarken, susanların kıyameti zorladığı zamandayız. Evet, bugün mazlumların kanı üzerine kurulmuş bir sistem var. Zulme aracı olan o şebekelere kimileri devlet diyor. Hayır ABD, Çin ve İsrail bir devlet değildir.
Emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör örgütüdürler.
İsrail, bütün dünyaya kötülük yayan, soykırımcı bir organizasyondur”.
Recep Yağccı şunları söyledi: “”Kitlesel ölümleri gerçekleştirenler suçsuz, kendini savunanlar suçlu öyle mi? Kimse başını kuma gömmesin…
Sırtını emperyalistlere dayayarak, emperyal amaçlar güden devletler bir terör örgütüdür, aralıksız olarak yıllardır Filistin, Doğu Türkistan, Arakan ve Keşmir’de katliam yapıyorlar. Bu gerçekten kaçabilir miyiz?
Katil belli iken kimse güce yaslanıp mazlumu taşlamasın.
Bu köhne dünya yıkılır! Ancak adaletle yoğrulmuş insanlık ayakta kalır.
Bizim tarafımız belli: Biz postallarıyla adaleti ezenlerin değil, tüm mazlum kardeşlerimizin yanındayız. Çünkü biz, insanız…”

Katılımcılar açıklama sonunda her iki bölgede yaşananaların gözler önüne serildiği fotoğraf sergisini gezdiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir