Giresun Üniversitesi akademisyenlerinin de içinde olduğu ‘Toplumla Birlikte Bilim Zirvesi’ Kocaeli’de başladı Kocaeli Üniversitesi’nin yürütücül
Giresun Üniversitesi akademisyenlerinin de içinde olduğu ‘Toplumla Birlikte Bilim Zirvesi’ Kocaeli’de başladı
Kocaeli Üniversitesi’nin yürütücülüğünde, Giresun Üniversitesi’nin iş birliği ile sürdürülen “Bilimin Kamusal İletişimi Projesi” kapsamında “Birlikte Bilelim Arama Konferansı” Kocaeli’de yapılıyor.
Bilimle toplumu buluşturmak; bilim odağında kamusal etkileşim yaratmak ve ülkemizde bilim kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla düzemlenen konferansta, toplumla birlikte bilim için yol haritası ve farklı kesimler için iş birliğini geliştirecek, model önerileri oluşturulacak. Üç gün sürecek konferansa Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi’nden akademisyen ve öğrenciler de katılıyor.
Yürütücülüğünü Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesinden Doç. Dr. Meral Çakır Çifter’in yaptığı projede; Kocaeli Üniversitesi’nden Doç. Dr. Gülden Özkan, Doç. Dr. Aysen Şimşek Kandemir, Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Nedim Serhat Bilecen, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Doç. Dr. Barış Yetkin araştırmacı olarak görev yapıyor.
Çifter: “Bilimin ışığında ortak akılla projeler üreteceğiz”
Konferans, Devlet Üniversitelerinin Bilim İletişimde Dijital Medya (bil-ki)” isimli TÜBİTAK 1001 Projesi kapsamında düzenleniyor.
Proje çerçevesinde iki yıldır çok sayıda araştırma yaptıklarını kaydeden proje yürütücüsü Doç. Dr. Meral Çakır Çifter, “Araştırmalar bize toplumla gerçek bir bağ kurmak istiyorsak, konuyla ilgili herkesin konuşması gerektiğini gösterdi. Arama konferansında birlikte düşünecek, birlikte üreteceğiz. Bilimin ışığında ortak akılla daha iyisini bulacağız. Ezberlerle yetinmeyeceğiz, kalıplara sıkışmayacağız. Çünkü asıl yol haritası halkla kurulan güçlü iletişimin gücünde yatıyor.” diye konuştu.
Çifter, “ünvanlar-sıfatlar fikirlerin özgürce ifade edilebilmesini kısıtlayabilir. Böyle bir durum oluşmaması için konferans katılımcıların ünvanı kullanılmadan gerçekleştirilecek.” dedi.
Arama konferansına farklı üniversitelerden iletişim, işletme, halk bilim, kamu yönetimi, sağlık, mühendislik, teknoloji alanlarından akademisyenler, gazeteciler, sosyal medyada bilim iletişimi ile ilgili faaliyeti olan ve bilim iletişimine önemli katkıda bulunan isimler, reklamcılar, iletişim yöneticileri, ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören öğrenciler, öğretmenlerle birlikte yaklaşık 140 kişi katılıyor.
Katılımcılar arasında kendi arazisinde tarımsal üretim yapan çiftçiler, hayvancılıkla ilgili üreticiler, çıraklar, beyaz ve mavi yakalılar, ev kadınları, küçük ve orta ölçekli işletmeciler de bulunuyor.
Konferans Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) ve GEBKİM Kimya ihtisas Organize Sanayi Bölgesi, sponsorluğunda 22-24 Mayıs tarihlerinde KBB Darıca Balyanoz Tesislerinde gerçekleştirilecek.
COMMENTS