GiresunKültür - Sanat

ZİYA GÜL YOL HİKAYELERİ’Nİ YARIN GİRESUN’DA İMZALAYACAK

Ayrıntı Yayınları etiketi ile yayımlanan “Giresun Yol Hikâyeleri” kitabının yazarı eğitimci Ziya Gül, Giresun’da okuyucularla söyleşi ve imza günü için bir araya geliyor.

İlimizde öğretmenlik yapan Gül, “Giresun Yol Hikâyeleri”nde ağırlıkla Giresun ve çevresinde 1975-80 yılları arasında yaşanan siyasal ortama ait kesitlerle insan hikâyelerini anlatıyor.

Ektinlik 13 Nisan 2019 tarihinde Giresun Gazeteciler Derneği’nin Gazi Caddesi Özgökşen İşhanı’ndaki lokalinde saat 15.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

ZİYA GÜL KİM?

Yazar Ziya Gül, 1944 yılının sonbaharında, “Karadeniz’in kıyıcığında” Giresun’un Eynesil ilçesinde doğdu. İlk çocukluk yılları Eynesil’de geçti. İlkokul sonrası Samsun-Ladik Akpınar Yatılı İlköğretmen Okulu’na girdi. 1962 yılı yazında öğretmen oldu. 1963 yılında Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü’ne girdi ve 1965 yılında Türkçe öğretmeni olarak mezun oldu. Beşikdüzü, Eynesil, Yağlıdere, Giresun, Çorum Merkez ve Alaca ilçelerinde ortaokul-lise Türkçe öğretmenliği yaptı. Öğretmenlik sürecinde Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) Eynesil şubesi kurucu başkanı, 1975 yılından itibaren de TÖB-DER üyesi oldu. 1977-1978 yıllarında Giresun TÖB-DER başkanlığı yaptı. 12 Eylül’de tutuklandı ve 5,5 yıl çeşitli cezaevlerinde tutuklu kaldı. 1990 sonrası memur sendikalarının kuruluş çalışmalarına katıldı.

CHP İstanbul Adalar Belediye Başkan Adayı Eynesilli hemşerimiz Erdem Gül’ün babası Ziya Gül , halen Giresun-Eynesil’de yaşıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir