Giresun

ZİRVEDE TİTANİC TARTIŞMASI

Özel idare tarafından yaklaşık 15 milyon lira para harcanarak hizmet binası olarak yapılan ancak daha sonra otele dönüştürülerek kiraya verilen binanın, şimdi de alışveriş merkezi yapılmak istenmesi tartışma yarattı. Binanın oteli kiralayan şirket tarafından yıkılarak  yerine alışveriş merkezi ilavesi yapılması gündemdeki yerini koruyor. 

Binanın yıkılması konusunda Vali ile belediye başkanı Kerim Aksu farklı görüşler taşıyor.  Aksu, geçen hafta meclis toplantısında yaptığı konuşmada, binanın alışveriş merkezi olması konusunda konuşmuş ve  “ Titanic Otel ve alış veriş merkezi yapıyor. Bu yatırımın gelmesi için çok çaba harcadım. 1000 kişi çalışacak”demişti.

Bu konuşmanın yankıları sürerken, Vali Hasan Karahan, Giresun İl Genel Meclisi üyelerine, Özel İdare hizmet binası olarak yapılan ancak ruhsatı otele çevirilerek bir şirkete kiraya verilen binayla ilgili bilgi verdi.  

 “BİNANIN YIKILMASI DOĞRU DEĞİL”

“Müteşebbisin binayı yıkacağının”kamuoyuda konuşulduğunu ancak kendilerine talep gelmediğini belirten Karahan ”henüz bize gelip söylemediler. Ama böyle bir hazırlık yaptıklarını duyuyoruz. Bunu kabul edemeyiz. Bu fikre sıcak bakmıyoruz. Böyle bir teklif gelirse, biz de bu durumu başka türlü değerlendirmeye alırız” dedi.

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir