Giresun

Yılmaz Can, bu sefer de OMÜ Rektör Adayı

Giresun Üniversitesi eski Rektör vekili Prof Dr. Yılmaz Can, şimdi de Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday oldu!

Seçimler Haziran ayında gerçekleştirilecek. Can adaylığını duyurduğu yayınladığı bir basın açıklamasında, 1962 Keşap-Giresun doğumlu olduğunu belirterek "Üniversitemiz Samsun’un ve bölgemizin önemli bir kurumudur. Bu bağlamda Üniversitemiz Yönetimi, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilgili tüm resmi, sivil kurum ve teşekküllerle güçlü bir işbirliği içinde olacaktır. Yetenekli, liyakat sahibi arkadaşlarımla birlikte, ülkemizin en köklü üniversitelerinden biri olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ni saygın bir konuma taşımayı, yüceltmeyi hedefliyorum.  Bunun için yola çıktım ve rektör adayı oldum "dedi. 

ÖNEMLİ İSİMLERLE YARIŞACAK

Yasaya göre OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan yeniden aday olamıyor.Daha önce OMÜ Öğretim Görevlileri Prof. Dr.Mustafa Bekir Selçuk, Prof.Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, Prof.Dr.Ali Haydar Şahinoğlu, Prof.Dr. Kenan Erzurumlu, Prof.Dr. Mahmut Aydın, Prof.Dr. Fatma Aydın adaylığı açıklayan isimler arasında yer alıyor. Prof.Dr. Yılmaz Can'da adaylık açıklamasını yaptı. Aday adayı sayısı 7'e yükseldi. OMÜ Rektör Yardımcısı Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı Şenol Eren, Rektör Yardımcısı Bünyamin Şahin'inde aday olarak nabız yokladığı öne sürülüyor.

Can'ın Rektörlük hevesi Giresun Üniversitesiyle başladı. Seçimlerde aday olan Can, 2 oy aldı, ancak Cumhurbaşkanına sunulan listede ilk üç isim içine konuldu. Listeden istifa ederek 2 yıla yakın bir süre üniversitenin rektörsüz kalmasına neden olan Yılmaz Can, aynı süre içinde YÖK tarafından 4.rektör vekili olarak görevlendirildi.

Can  17 ay vekil rektör olarak görev yaptıktan sonra, görevine döndü ancak bu sefer de AKP'den önce belediye başkan adayı, ardından da milletvekili aday adayı oldu.

Yılmaz Can'ın GRÜ'de yapılan seçimlerde de yeniden aday olacağı söylenen ancak son anda kendi ekibinin istememesi nedeniyle vax geçtiği öğrenildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir