GiresunGÜNCEL HABERLER

“YANDAŞ MÜDÜR” KADROLAŞMASINA TEPKİ

AKP hükümetinin Milli Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun devreye girmesiyle okul müdürlerinin çoğu görevden alındı.
İl Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesindeki teftiş kurullarının başkanlıklarına iktidara yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir Sen üyesi kişilerin atanmasıyla siyasi boyut kazanan görevden almalar ve yerine yapılan atamalar Giresun’da da tepkilere neden oluyor.

Okul yöneticilerinin atamalarında etkili olan puanlama sisteminde şaibe olduğunu öne süren Türk Eğitim Sen
Şube Başkanı Arif Çetinkaya “Puanlamaya dair ciddi endişelerimiz de vardı. Böyle bir değerlendirmenin büyük bir hata olacağını, öğretmenin, öğrencinin sadece göstermelik etkisinin olacağını, asıl değerlendirmeyi büyük bir kısmını hak ederek o makamlara gelmediğini bildiğimiz siyasetin ve yandaş bürokrasinin kumandası altında olan kişilerin yapacağını açıklamıştık. Nitekim endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu bir kere daha gördük” dedi. Değerlendirme sonuçlarına göre torpili olan, iktidara yakın duran malum sendikaya üye olan okul yöneticilerine yüksek puan verildiğini söyleyen Çetinkaya, şunları söyledi: “Öğretmen, okul aile birliği başkanları ve öğrenci değerlendirmesinden tam puan ya da yüksek puan alan okul yöneticilerinin büyük bir kısmı her ne hikmetse ilçe milli eğitim müdürü ve ilçe milli eğitim şube müdürlerinden çok düşük puan almıştır. Bunun tersi de yaşanmış, mesai arkadaşlarından düşük puanlar alan öğretmenlere de ilçe milli eğitim müdürlüğünde yüksek puan verilmiştir.”
Verilen puanlamanın iptali için gerekli yerlere itirazda bulunacaklarını sözlerine ekleyen Çetinkaya, “Türk Eğitim-Sen olarak bu eğitim sistemine kin ve nefret tohumları ekilmesine sebep olan 2 ay önce göreve başlayıp, hiç görmediği tanımadığı okul yöneticisine olumsuz puan veren ilçe milli eğitim müdürleri ile atamaları şaibeli olduğu için Danıştay tarafından iptal edilen ve 3 ay önce göreve başlayan şube müdürlerinin yaptıkları değerlendirmeler hem kamuoyunda hem hukuki alanda hem de tarihin kara sayfalarında karşılığını bulacaktır” ifadelerini kullandı

 

Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir