GiresunManşet Üstü

VELİLER CANİKLİ’NİN AĞZINA BAKAR MI?

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, kızlı-erkekli öğrenci evleriyle ilgili sözlerinin ardından ortaya çıkan polemik sürüyor.

Ak Parti Gurup Başkan Vekili Nurettin Canikli de polemiğe tartışma yaratacak sözlerle katıldı. Canikli yaptığı açıklamada, Bülent Arınç gibi,başbakanın  sözlerini güya düzeltmeye kalktı ve 'ev ya da başka formatta yurt gibi kullanılan yerleri kastettiğini söyledi.

Anayasa ve yasalar çerçevesinde gerekli tedbirlerin alınacağını dile getiren Canikli, "Yurt gibi kullanılan yerler devlet gözetiminde olmalı. Atılan her adım anayasa ve yasa çerçevesinde olmalı. Yurt konusu dışındaki yorumlar amacımız dışındadır" dedi.

Aile ve velilere tedbir almaları çağrısında bulanan AK Partili Canikli, "Talep ettiklerini biliyoruz. Velilerden talepler gelmiştir, gelmeye devam etmektedirler. Çocukların durumundan rahatsız olan veliler var. Kişi bazında emniyet güçlerine bir talep gelirse görevlerini yaparlar."

Komşuların şikayette bulunması durumunda nasıl bir prosedür izleneceğini ise şöyle anlattı: Şikayetlerde hangi usul tatbik edilirse o usul takip edilir. O şikayeti yok saymaları mümkün mü, yoksa görevini yapmamış olur. Rahatsızlık konusunu iletir, yetkililer de görevini yapar. Benzer şikayetler olduğu müddetçe bu devam edecektir. Şu anda yasalar neyse onun üzerine hiç kimsenin geçmesi mümkün değildir. Hukuk çizgisi dışında işlem yapılması mümkün değil."

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir