Siyaset

AKP’NİN 11.YILININ 12. VALİSİ GİDİYOR

ŞAHİN GİRESUN'DAN ÖVGÜ DOLU MESAJLARLA UĞURLANDI…

Vali Dursun Ali Şahin, onuruna verilen veda yemeği ile Giresun'dan Ankara'ya uğurlandı.Yemeğe,800 kişilik rezervasyona rağmen 400 kişi katılması dikkat çekti.

Şahin'in veda yemeğine; AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar , kaymakamlar, bazı belediye başkanları, siyasi parti ve STK temsilcileriyle kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Yemekte, Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Turan, TSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu Vali Şahin'i anlatan konuşmalar yaptılar.GNGM

ORDU-GÜMÜŞHANE VALİLERİ DE VALİYİ UĞURLADI

Şahin'i veda etmek için gelenler arasında,Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda da vardı.

 “Abimiz, büyüğümüz kubbede hoş bir seda etmiş. Allah yolunu açık etsin” diyen Ordu Valisi Kenan Çiftçi de Vali Şahin’in hafızalarımızda yerini alacağını ve unutulmayacağını söyledi.

“Valimizin özelliği orijinalliğidir” diyen Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda da Vali Şahin’in çalıştığı yerlerle kendini özdeşleştirdiğini anlattı. Güler yüzlü, sevecenliği ve edebiyata düşkünlüğüyle hafızalarda yer edinen Vali Şahin’in uyumlu kişiliğiyle bölgenin kalkınmasına da katkısı olduğunu belirten Vali Mayda, Vali Şahin’in çalışmalarıyla geride hoş bir seda bıraktığını söyledi.

Vali Şahinle çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Milletvekili Mehmet Geldi de, makam ve mevkiinin gelip geçici olduğunu belirtti. "Ben en iyi imar işini bilrim, mesleğim gereği. Vali beyle zaman zaman bu konuda görüş ayrılığımız olmuştur " diyen Geldi, “esas olan gönüllerde yer edinebilmektir. Sayın Valimizde bunu başarmıştır. Atom karınca gibi çalışan Valimiz Devletin Valisinin olmasının yanında gönül insanıydı” dedi.

Şahin'le ilgili görüşlerini açıklayan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu da "Böyle çalışkan bir valinin görevden alınmasını anlayamıyoruz. Biraz daha görev yapmasını isterdik. Biz kendisinden memnunduk.Sanki yeni kaymakam adayıymış gibi her şeye koşan, bir şeyler yapmaya çalışan, pek çok Giresunludan daha Giresunluydu"dedi. 

Ak Parti Milletvekili Mehmet Geldi'nin, 'Valinin ne atanırken, ne de alınırken haberimiz oldu ' sözlerine ise; CHP Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu yanıt verdi: "Bu memlekette her şeyden haberi olanların Valinin alınmasından haberi olmaması düşündürücüdür" …DSC_5208

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar da Şahin'in üniversite için yaptıklarını anlatarak,"Bu yıl yüzde 98 oranla tercih edilen ve her geçen gün daha da büyüyen Üniversitemizin, yeni akademik yılda öğrenci sayısı 30 bini geçecektir. Bu hızlı gelişim ve büyüme karşısında en büyük sorunumuz olan yurt sorununu her zaman önemseyen Sayın Valimiz çözüm noktasında da destekler vermiş ve çaba göstermiştir" dedi

Valinin eşi Melahat Gürel'i de öven Aygün Attar, şunları söyledi: "Sayın Valimizin bu denli başarılı olmasının ve sevilmesinin bir nedeni olarak gördüğüm ailesini, Sayın Eşi Melahat Hanımefendiyi de kutlamak isterim. Sayın Hanımefendi de gerçekten Giresun’da önemi başarılara imza atmış; özellikle Koruyucu Aile projesindeki başarılarıyla gönüllerde taht kurmuştur. Bende bu projeyle m evladım Umut Kerem kazandıM. vali beye Vali Abi” diyecek kadar iletlşim kurdular. Sayın Valimize ve eşine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum".

2013-1314-22

Vali şahin konuşmasının ardından Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından katkılarından ve çalışmalarından dolayı teşekkür plaketleri verildi.

BELEDİYE BAŞKANI  AKSU VALİ'YEFAHRİ HEMŞERİLİK BERAT VERDİ
Vali  Dursun Ali Şahin, son ziyaretlerini gerçekleştirdi. Bunlardan birisi de Giresun Belediyesi oldu. 

DSC_5254

Şahin burada Başkan Kerim Aksui Başkan Vekiili Hayati Tökez ve Başkan Yardımcısı Orhan Kurt tarafından karşılandı.
Başkan Kerim Aksu, ziyarette yaptığı konuşmada "30 aya yakın bir süre sizinle çalıştık. Gerçekten çok iyi ve güzel bir çalışma süresi geçirdik. Şehrin çıkarları doğrultusun da, vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda hep istişare halinde olduk. Şehir adına çok güzel çalışmalar yürüttük. Bir Giresunlu gibi bu şehire hizmet verdiniz. Giresun halkı adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Çok vali ile çalıştım ancak sizin yerinizi, sizdeki o çalışma heyecanını ve sizi hiç unutmayacağız." dedi. 
 
Vali Dursun Ali Şahin ise "Hükmeden Vali olsan da belediye ile ortak çalışmadıktan sonra, belediye meclisinden onay almadıktan sonra bu işler yürümez. Biz uyum içerisinde Giresun'a hizmet edelim dedik. Sayın Başkan ile çok uyumlu çalıştık. Bende sizlere teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

DSC_5265

 

 

 

 

Aksu Valiye plaketlerle birlikte hemşerilik beaati verdi. 
1003381_491688374255959_1318252212_n
Şahin, Giresun'daki son gününün fotoğrafını da basın mensuplarıyla çektirdi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir