AktüelGiresun

VALİLİĞE GÖRE DERELİ’DE ÇÖKMENİN NEDENİ TARİHİ KÖPRÜ…

Giresun’da yaşanan aşırı yağmurlar ve kar sularının erimesi sonucu oluşan su taşkınlarından olumsuz etkilenen yollarla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla Vali Enver Ünü başkanlığında AFAD Koordinasyon toplantısı yapıldı.

 

 

 

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, yolun çökme nedeni olarak tarihi kemer köprü yanındaki dere yatağında eski imalatlar gösterildi ve buraya yapılacak istinat duvarı için izin beklendiği kaydedilerek iddialar yalanlandı ve taşkın öncesi can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik tüm tedbirlerin alındığı,taşkına maruz kalan noktalara ekipler ve iş makinaları gönderilerek çalışmalar kontrollü bir şekilde başlatıldı ifade edildi.
Aynı açıklamada Dereli’de yaşanan yol ve istinat duvarlarının dere taşkını nedeniyle çökmesine ilişkin değerlendirme yapıldı. Buna göre taşkına neden olarak aynı alandaki tarihi kemer köprünün bulunduğu alanda çalışma yapılmaması gösterildi ve Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden gerekli izinlerin alınması için başlatılan çalışmaların devam ettiği kaydedildi. Açıkalamada, “Bu çalışmalar yapılıncaya kadar tarihi kemer köprünün bulunduğu alana herhangi bir müdahale bulunulamamış ve köprünün koruma altında olan tarihi eser olması nedeniyle bu bölgede kapsamlı bir çalışma yapılamamıştır. Bu nedenle; 19 Nisan Salı günü meydana gelen kar erimeleri ve yağışlara bağlı olarak dere yatağında su seviyesi yükselmesi sonucu tarihi köprünün sağ sahilinde bulunan yapım tekniğine uygun olmayan ve eski yıllarda yapılmış olan duvar imalatı yıkılmıştır. Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na sunulan proje onaylanır onaylanmaz bu bölgeye kadar tamamlanan duvar inşaatına devam edilecektir” denildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir