Aktüel

Vali Ünlü: “Giresun, Özgün Mutfağıyla Bir Cennettir”

“Türk Mutfağı Haftası” kapsamında Giresun mutfak kültürümüz ve ürünlerimizin tanıtımına yönelik “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı ve Gastronomi” paneli Giresun Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
Giresun Valisi Enver Ünlü, burada yaptığı konuşmada, “Dünyada artık bir turizm rotası haline gelen Gastronomi, ülkelerin doğal ve kültürel çeşitliliğini, medeniyetlerin zenginliği ve kendine özgü değerlerini yansıtır. Adını Kirazdan alan şehrimizin gastronomi destinasyonunun içinde yer alması, doğal ve zengin 180’den fazla vegan türü yemeğiyle ayrıca, hatırı sayılır deniz mahsulleri mutfağıyla, alanında giderek markalaşma ve farkındalık yaratmaktadır” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından Moderatörlüğünü Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Nefes’in yaptığı panelde; “Türk Mutfak Kültürünün Tarihsel Süreci” başlığıyla Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Şimşek, “Doğu Karadeniz Mutfak Kültürü” başlığıyla Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç.Dr. Mehmet Akif Şen ve “Mutfak Kültürü- Yeşil Yemekler” başlığıyla da Ekoturizm Bilimi Uzmanı Zekeriya Karakayalı tarafından katılımcılara 15’er dakikalık tanıtım ve bilgilendirmede bulunuldu.
Panelin ardından; Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri için “Önlük Giyme” töreni yapıldı. Vali Ünlü ve protokol tarafından öğrencilere önlükleri giydirildikten sonra Giresun Yöresel Mutfağından örneklerin yer aldığı Giresun mutfağından tadımlık ikramlarla program sona erdi.Etkinliğe Vali Enver Ünlü, Belediye Başkan Vekili Osman Öden, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Vali Yardımcıları Mehmet Fikret Çavuş ve Davut Sinanoğlu ile davetliler katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir