Köşe yazıları

VALİ HASAN KARAHAN’I KARŞILARKEN

11 yıllık Ak Parti iktidarının 13., Giresun ilinin 48. Valisi Hasan Karahan, görevine başlıyor.

Hayırlı ve de uğurlu olsun.

Kendisine başarılar, ama ondan önce; Giresun’u tanıyıp anlayacak kadar (en azından gidenlerden daha uzun süre) görevinde kalmasını diliyorum.

 

Giresun'daki daha önceki görev döneminden tanıdığım Karahan’ın, aklımda kalan birçok iyi özelliği var.

Umarım onların çoğunu koruyup geliştirmiştir, bilgi, görgü, deneyimleriyle birlikte Giresun’a hizmet için kullanacaktır.

Tabi bilinmez…Çünkü devir o devir…Ve zaman nelere kadir ki…

Kamu yöneticisi tanımı artık değişti.

Cumhuriyetin varlığını ve egemenliğini oluşturan unsurlar değiştirildikçe onu yönetenler de değişip, dönüşüyor, iyiden kötüye doğru eviriliyor.

Devletin üst kademesinde bulunanlar, toplum nazarında inkişaf etmiyor,  sadece ‘iktidar memurluğu’ tenzili rütbesiyle ifa-yi vazife ediyor.

Hizmetlerin planlanarak tüm yurttaşlar arasında ayrım gözetmeksizin eşit ve adil şekilde dağıtımı eskide kaldı.

Devletin Valilerinin sayısı azaldı.

Şimdi üç kuruşluk kasaba politikacılarına başı sağa düşürüp; ‘aman efendim, yaman efendim, tabi ne demek, emrinize istinaden her şeyden sarfı nazar ederek size biat edeceğim” diyen yönetici tipi mubah.

 

İlk kez Vali olan Sayın Karahan’ın hangi yönde tercih kullanacağını hep birlikte göreceğiz…

 

Kendisine akıl verecek değiliz tabi.

Sadece bugünlerde meslekte 30. yılına girmiş (ilk yazım 1981, ilk para kazandığım yazım 1986) ve yaşı da artık kemale ermiş bir gazeteci olarak haddimizi aşmadan fikir veririz, kabul buyurup dikkate alınırsa.

 

Giresun’a atanan yeni bir Valiye birçok şey denebilir.

Yalakalara dikkat demeyeceğim, onlar kendilerini belli eder zaten.

En önemli şeyi demek lazım.
Size bir ipucu vereyim Sayın Vali, MİLDA’ya dikkat!..

Hatta ilk görev önceliğiniz bence bu alış-satış olsun.

Soru şu: MİLDA kaça satıldı, kaça alındı, alıcı satıcıya kaç lira ödedi, aradaki rakam, söylenen rakamla bilinen rakam arasındaki fark ne?..

Bilinmiyor.

Oradan alınmış oraya verilmiş. Çetrefilli karışık ‘akçeli’ işler.

Bu işin içinde bir iş var. O işin içinde de akçeli işleri seven guruplar ve onların başkanları ile ona vekâlet eden vekilleri, o vekillerin çeşitli kılıklara girmiş adamları var.

Bu işin içinden çıkamazsanız da Devlet Denetleme Kurulu var.

 

Gerçi sonradan ‘yanlış anlaşıldım’ dedi düzeltti ama ne demişti giden Vali: “3-5 kuruşa tenezzül edenler, beni zor durumda bıraktılar”…

Kulaklara küpe olacak ve sanki MİLDA için söylenmiş bir söz.

 

 Hoşgeldiniz, başarılar Sayın Vali…Giresun Valiliği gibi zor bir görev sizi bekliyor. Size belediyesi, üniversitesi, siyaset kurumu, STK’ları, basını ve tüm kurum ve kuruluşlarıyla uyum ve işbirliği içinde çalışacağınız bir görev dönemi diliyorum. 

2 yorumlar

  1. Hep beyenerek okurum sn KEKÜL ün yazılarını tatlı sert ama dürüstçe ………..Giden valiye hayırlı olsun gelecek Gelen valide hayırlı olsun ilinize…….

  2. sayın valim sürpriz kararla 17.08.2013 gecesi göreve başladı hayırlı olsun.
    balkonda yemek yerken saat 21.00 civarıydı belediye plajı civarı araçlar karayolunu trafiğe kapatmış 3 sıra yapmışlar beş altı sıra konvoy olmuş yolu trafiğe kapatıp arkadan gelecek araçların geçişini engelleyecek şekilde ve araçların dörtlüleri yanıp sönerek sanki gelin alayı geliyormuş edasında hızlı bir şekilde şehre giriş yaptı yalnız ortadaki siyah aracın dörtlüleri yanmıyordu. sonradan öğrendim ki yeni valimizi karşılamışlar aklıma koalisyon dönemleri geldi acaba birileri sayın vali Dursun Ali Şahin den kurtulduk umun düğününü yapıyorlardı? Yeni valimizin çevresini makamına oturmadan sarmışlar diye düşündüm. basının görevlerinden biride duyduklarını ve gördüklerini yazmaktır. saygılarımla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir